Rugăciune de cerere către Sfântul Grigorie Decapolitul. Spune-o astăzi și cele mai arzătoare dorințe îți vor fi ascultate

Pe 20 noiembrie este sărbătorit Sfântul Grigorie Decapolitul, cunoscut de către credincioși pentru minunile pe care le-a săvârșit. De-a lungul anilor, oamenii au mers să se roage la moaștele acestuia, pentru a scăpa de problemele grave și pentru a se vindeca de boli.

Moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul se află la Mănăstirea Bistrița – Vâlcea și în fiecare an, oamenii se strâng aici pentru a se ruga acestuia. Bătrânii povestesc că oameni foarte bolnavi veneau să se roage la Sfântul Grigorie Decapolitul și plecau din acest loc vindecați de cele mai grave afecțiuni. În plus, credincioșii consideră că cea mai mare minune săvârșită de Sfântul Grigorie Decapolitul a fost ocrotirea Mănăstirii Bistrița – Vâlcea, care a fost construită în secolul al XV-lea, potrivit crestinortodox.ro.

Rugăciune de cerere către Sfântul Grigorie Decapolitul

În ziua în care este sărbătorit Sfântul Grigorie Decapolitul, credinicioșii rostesc tot felul de rugăciuni, fie pentru a scăpa de primejdie, fie pentru a-i cere acestuia diferite lucruri sau pentru a-i proteja de cutremur sau vreme rea. Rugăciunea de cerere este spusă de foarte multe persoane, care își doresc să scape de problemele grave.

“Fericite Parinte, cine va spune patimirile taie cele din sihastrie? Cine va grai nevointele tale, luptele cu demonii si petrecerea cea grea, lacrimile si zdrobirea inimii, postirea si lipsa de imbracaminte, chinul provocat de gerul noptii si de vanturi, si arsura soarelui? Ai trait in trup ca ingerii si acum pe toti credinciosii cu pomenirea ta ii veselesti. Pentru care roaga-te lui Hristos Dumnezeu sa-i izbaveasca de isipitele celui viclean, Preacuvioase Grigorie, cu rugaciunile tale.

Toate cele pamantesti le-ai lasat; pe cele stricacioase si trecatoare nu le-ai luat in seama. Cu poruncile lui Domnezeu luminandu-ti sufletul, Fericite Grigorie, impodobitu-te-ai cu stralucirea mintii si in pustie ai voit a te salaslui. Ai iubit desavarsit pe Hristos Care, venind impreuna cu Tatal si cu Duhul, a facut locas intru tine; si har de vinedecari si de minuni ai primit, izgonind duhorile cele rele. Ca te-a preamarit pe tine Hristos Dumnezeu, pe Care roaga-L, Preacuvioase, sa mantuiasca sufletele noastre.

De petrecerea cea impreuna cu ingerii si de lumina vietii vesnice si de viata celor din lumina aducandu-ti aminte, ai fugit din lume si crucea ta cu bucurie luand, Parinte Grigorie, ai urmat Celui ce S-a rastignit pentru tine si, prin aratare de inger, ai luat biruinta asupra demonilor, Preamarite, savarsind minuni, iar acum te veselesti in lumina sfintilor. Pentru aceasta marim pomenirea ta, si ne rugam tie: Roaga-te lui Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.

Preacuvioase Parinte Grigorie, cu osardie din pruncie spre fapte bune nevoindu-te, te-ai facut vas ales al Sfantului Duh de la Care ai luat lucrarea minunilor, ai indemnat pe oameni sa urasca placerile. Si acum cu dumnezeiasca lumina mai curat fiind stralucit lumineaza si gandurile noastre, ale celor ce cu credinta te laudam pe tine si cu dragoste ne inchinam sfintelor tale moaste.

Prin infranare ai ajuns viata cea desavarsita a faptelor bune; socotind pustia Ierusalimului cel ceresc. Prin multimea ostenelilor ai primit vrednica rasplata; dimpreuna cu incepatoriile cetelor ceresti te bucuri, Preafericite, fiind mostenitor al bunatatilor, celor vesnice si locuitor al Imparatiei cerului. Pentru aceasta, purtatorule de Dumnezeu Grigorie, roaga-te Mantuitorului Hristos sa impace lumea si sa mantuiasca sufletele noastre.”

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Tradiții de Ovidenie

Este sau nu bine să plângem atunci când moare cineva? Uite cum ar trebui să procedăm într-un astfel de moment delicat

De ce spunem „bogdaproste' atunci când primim pomană? Toți credincioșii ar trebui să știe asta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate