Este sau nu bine să plângem atunci când moare cineva? Uite cum ar trebui să procedăm într-un astfel de moment delicat

Pierderea unei persoane dragi este întotdeauna greu de depășit și chiar dacă suntem conștienți că lucrurile nu se mai pot schimba, mulți dintre noi nu putem rămâne indiferenți în astfel de momente. Plânsul și suferința sunt reacții cât se poate de normale, chiar dacă se crede că acestea nu sunt tocmai indicate atunci când cineva moare.

Decesul unei persoane este un lucru pe care oamenii îl pot percepe cu dificultate, iar într-o astfel de situație ne putem controla mult mai greu emoțiile. Acesta este motivul pentru care mulți dintre noi plângem atunci când pierdem pe cineva, fără să știm că acest lucru îi afectează pe cei trecuți în lumea celor drepți.

Este sau nu bine să plângem atunci când moare cineva?

Dacă ar fi să interpretăm învățăturile bisericești, momentul în care cineva moare nu ar trebui văzut ca un lucru negativ, ci ca o eliberare. Biserica este cea care consideră că decizia ca cineva să părăsească această lume îi aparține lui Dumnezeu și că nu este bine să ne împotrivim acesteia, ci de preferat ar fi să luăm acest lucru ca atare și să încercăm să înțelegem esența lucrurilor.

În plus, se spune că cei care nu mai sunt printre noi ne pot vedea chiar și după moarte, iar dacă suferința noastră este mult prea mare, acest lucru le îngreunează sufletul, potrivit secretele.com. Din acest motiv ar fi bine să nu plângem, asta pentru a nu le provoca lor mai multă suferință.

Foto: shutterstock.com

Citește și: 

Pe 1 noiembrie îi pomenim pe Sfinții Cosma și Damian, doctorii fără arginți! Au făcut minuni pentru mulți oamenii bolnavi

De ce spunem „bogdaproste' atunci când primim pomană? Toți credincioșii ar trebui să știe asta

De ce nu se strică niciodată apa sfințită? Trebuie să ai mereu în casă o sticlă cu agheasmă

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate