Te deranjează orice zgomot? Riscul să suferi de misofonie este foarte ridicat

Ce este misofonia

Zgomotele puternice sunt deranjante pentru orice persoană, dar atunci când chiar și cel mai mic sunet produce un disconfort la nivelul organismului, acesta poate reprezenta primul semn al misofoniei.

Dacă te deranjează îngrozitor de tare atunci când o persoană mănâncă un măr, chipsuri, mestecă gumă sau se joacă cu un pix în preajma ta, mai mult ca sigur suferi de misofonie.

Ce este misofonia?

Misofonia este o afecțiune a lumii moderne și afectează un număr însemnat de persoane. Cei care se confruntă cu această problemă medicală simt un disconfort puternic atunci când intră în contact cu diferite sunete, iar acest lucru poate duce la apariția agresivității, afectând puterea de concentrare a acestor persoane. Astfel, pot să apară problemele la locul de muncă sau în cercul de prieteni, misofonia ducând la distrugerea relațiilor sociale.

După ce au efectuat mai multe studii, specialiștii au descoperit că misofonia ar putea fi cauzată de o disfuncție a sistemului auditiv central din creier și nu din urechi, potrivit medicaldaily.com.

Persoanele care suferă de această afecțiune pot prezenta o creștere a tensiunii arteriale, a temperaturii corporale, dar și a frecvenței cardiace.

Specialiștii nu au descoperit un tratament pentru această boală, dar sunt de părere că persoanele care se confruntă cu această problemă medicală pot apela la ajutorul psihoterapeutului pentru a învăța cum să țină sub control stresul provocat de această afecțiune. Astfel, cercetătorii sunt de părere că terapia cognitivă comportamentală poate avea rezultate spectaculoase în tratarea misofoniei.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care sunt analizele pe care trebuie să le faci pentru a depista cancerul pancreatic?

Ce se întâmplă în organism atunci când renunți definitiv la produsele lactate?

Simptomele herpesului care nu trebuie neglijate. Cum pot fi confundate cu o simplă răceală?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate