Rețeta celebrei prăjituri Alb-Negru

Prajitura-Alb-negru'

Am mâncat-o și am savurat-o cu toții… pregătită de mama sau de bunica. Rețeta celebrei prăjituri Alb-Negru s-a pierdut în negura anilor trecuți de la revoluție până astăzi, când, din comoditate, am preferat să cumpărăm prăjituri gata făcute. 

Pofta de ceva dulce poate fi copleșitoare uneori. Iar una dintre marile greșeli pe care le facem este că într-o astfel de situație ne oprim la primul magazin întâlnit în cale și cumpărăm un produs care să ne satisfacă pofta. Niciodată nu este aceasta cea mai bună soluție, ci doar cea mai rapidă. Ideal este să avem în casă un desert preparat de noi, fără aditivi sau conservanți, pe cât este posibil numai din ingrediente naturale, proaspete. Și chiar dacă tot e să… păcătuim, măcar să fie cu ceva mai puțin dăunător.

Ai nevoie de: pentru blat – cinci ouă, 200 g de făină, 150 g de zahăr,  100 ml de cola, trei linguri de cacao, un plic de praf de copt; pentru crema albă – 180 g de ciocolată albă, 180 g de unt, 200 ml de frișcă lichidă, 50 g de fulgi de nucă de cocos; pentru crema neagră – un plic de budincă de cacao, trei lingurițe de zahăr, 400 ml de cola.

Mod de preparare: Rețeta celebrei prăjituri Alb-Negru

Se pun într-un castron ouăle și zahărul și se bat cu mixerul până se albesc. Separat se amestecă făina cu cacao și praful de copt și se răstoarnă peste ouăle bătute. Se adaugă cola și se amestecă foarte bine. Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade timp de circa 35 de minute.

Într-un castron se pune ciocolata albă ruptă în bucățele și peste ea se toarnă frișca lichidă, fierbinte. Lasă până se înmoaie ciocolata, amestecă până se omogenizează și apoi lasă la răcit, în frigider. După ce s-a răcit bine amestecă puțin cu mixerul până se întărește și apoi adaugă untul, treptat. Când untul s-a incorporat adaugi nuca de cocos și amesteci până când crema este omogenă.

După ce blatul s-a copt și răcit, este scos din tavă și peste el se pune crema albă, apoi se dă la rece. Între timp se prepară crema neagră: se pune cola la fiert, iar când dă în clocot se adaugă budinca amestecată în prealabil cu cele trei lingurițe de zahăr și patru linguri de cola rece. Fierbe 2-3 minute, până când crema se întărește. După ce s-a răcit se întinde uniform peste crema albă. Asta e tot!

Foto: Unica.ro

Citeste și:

Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă și rapidă rețetă

Piure de cartofi. Greșeala pe care o faci când îl prepari

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare