Remedii pentru alergiile de toamnă. Cum poți să scapi în mod natural de această problemă deranjantă?

remedii alergii toamnă

Alergiile de toamnă sunt foarte deranjante și apar în special din cauza polenului, care persistă în aer de la începutul verii și până la finalul lunii octombrie. Manifestările alergiilor de toamnă sunt foarte deranjante și în anumite situații, acestea pot să se întindă chiar și pe o perioadă de 2 săptămâni, ceea ce îi face pe cei afectați să caute tot felul de remedii naturiste pentru a rezolva această problemă.

Strănutul, nasul înfundat și senzația de mâncărime și usturime în zona ochilor nu sunt simptomele asociate răcelii, ci alergiilor de sezon. În fiecare toamnă, un număr semnificativ de persoane au de suferit din această cauză, cea mai cunoscută alergie fiind cea la ambrozie. Acest tip de alergie apare în momentul în care polenul este inhalat, el producând manifestări neplăcute la nivelul sistemului respirator și la nivelul pielii. Pe lângă tratamentele pe care le putem găsi în farmacii, există și câteva soluții 100% naturale, care ne pot ajuta să scăpăm de alergiile de toamnă.

Remedii pentru alergiile de toamnă

1. Mierea

Mierea este cel mai puternic leac natural, care rezolvă problema alergiilor de toamnă. Pentru că este produsă din polen, aceasta ajută organismul să dezvolte o rezistență la alergeni. Aceasta trebuie consumată în mod constant pentru a avea cele mai bune efecte și asta pentru că, în timp, ajută la întărirea organismului.

2. Cafeaua

Cafeaua ne ajută să ne trezim dimineața, dar are efecte benefice și în lupta împotriva alergiilor de toamnă. Mai exact, aceasta atenuează inflamațiile, elimină mâncărimile și desfundă nasul.

3. Mușețelul

Mușețelul este planta care te ajută să îți calmezi organismul. O cană cu ceai fierbinte de mușețel te ajută să te simți mult mai bine, reducând simptomele alergiei de toamnă.

4. Grepfrut

Grepfrut-ul conține o cantitate mare de vitamina C, ceea ce va face ca sistemul tău imunitar să fie întărit. Dacă îl folosești alături de alte citrice, acesta va lupta activ împotriva alergiilor de toamnă, reprezentând un tratament natural foarte eficient.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care sunt riscurile dietei vegetariane? Acest stil de viață poate avea efecte nocive asupra bărbaților

Ce trebuie să facă în fiecare dimineață orice cuplu care își dorește un copil?

Combate răceala și durerile de gât cu ajutorul mușchiului de piatră. Cum funcționează acest tratament natural

Citește mai multe despre cât de periculos este polenul de ambrozie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate