Care sunt riscurile dietei vegetariane? Acest stil de viață poate avea efecte nocive asupra bărbaților

riscurile dietei vegetariane

Dieta vegetariană s-a bucurat de un mare succes de-a lungul timpului, fiind asociată cu un stil de viață sănătos și care ajută organismul să funcționeze mult mai bine. Chiar dacă împiedică dezvoltarea unor boli grave, dieta vegetariană prezintă și o serie de riscuri, care nu sunt deloc de neglijat.

După ce au renunțat la carne, multe persoane au constatat că se simt mult mai bine și că starea lor de sănătate s-a îmbunătățit în mod simțitor. Majoritatea testelor au arătat că un regim alimentar pe bază de fructe și legume poate duce la dispariția unor boli ca diabetul,  obezitatea sau bolile cardiovasculare.

Care sunt riscurile dietei vegetariane?

Cum orice regim alimentar are plusurile și minusurile lui, nici dieta vegetariană nu face excepție. Studiind în detaliu care sunt efectele pe care acesta le produce la nivelul organismului, oamenii de știință au descoperit că o dietă ce are la bază doar fructe și legume poate avea efecte nocive asupra psihicului uman, în special în cazul bărbaților.

Mai exact, studiul realizat National Institutes of Health a inclus un număr de 9.600 de bărbați și a scos în evidență că majoritatea celor care au adoptat un regim vegetarian s-au confruntat cu depresia, potrivit raportuldegarda.ro. Aceste manifestări apar din cauza faptului că organismul nu primește cantitatea necesară de vitamina B12, acid folic și fier. Vitamina B12 este recunoscută pentru proprietatea acesteia de a îmbunătăți funcționarea sistemului nervos, în timp ce acidul folic și fierul au un rol important în sinteza de serotonină și dopamină, iar atunci când acestea lipsesc din organism, stările depresive și anxioase își fac apariția cu rapiditate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce trebuie să facă în fiecare dimineață orice cuplu care își dorește un copil?

Combate răceala și durerile de gât cu ajutorul mușchiului de piatră. Cum funcționează acest tratament natural

Cum te ajută bananele să ai grijă de sănătatea ta? Acesta este motivul pentru care ar trebui să le consumi cât mai des

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate