Remedii naturale pentru durerile de cap. Poți scăpa de simptomele neplăcute și fără pastile!

Remedii naturale pentru durerile de cap

Durerea de cap este acea senzaţie neplăcută care te ȋmpiedică să ȋţi desfășori activităţile și care îți dă tot programul peste cap. Poate că de vină este stresul de la serviciu, atribuţiile cu care nu reușești să te descurci, termenele limită care te presează, responsabilităţile pe care ȋncerci să le gestionezi cȃt poţi de bine. Indiferent care este cauza, trebuie să știi că există câteva remedii naturale pentru durerile de cap.

Atȃtea presiuni din exterior te pot face să simţi că uneori ȋţi explodează capul de durere. Dacă ar exista un aparat care să măsoare presiunea din interior, probabil că ar atinge cote alarmante. Poate că și menstruaţia ȋţi provoacă dureri de cap sau alte probleme de sănătate, ca de exemplu: problemele cu bila, afecţiunile coloanei cervicale, loviturile din trecut, debutul unei răceli sau tensiunea arterială ridicată. O mulţime de cauze pot provoca durerea de cap. Dar cum să o combaţi? E bine să știi că poți scăpa de simptomele neplăcute și fără pastile.

Remedii naturale pentru durerile de cap

1. Relaxarea și detașarea

Atunci cȃnd simţi că nu mai poţi din cauza durerii, ia o pauză. Retrage-te ȋntr-o cameră bine aerisită, ȋntunecată. Ȋntinde-te pe un pat sau pe o canapea și alungă din minte toate gȃndurile negative. Concentrează-te pe ceva frumos, poate o imagine care ţi-a plăcut, un peisaj, o vacanţă. Poţi chiar să ȋţi imaginezi cum ȋţi vei petrece următorul concediu ȋntr-un loc la care visezi.

2. Sexul

Este unul dintre cele mai vechi remedii pentru durerile de cap. Ȋn plus, reprezintă o activitate plăcută de care te poţi bucura alături de persoana iubită.

3. O plimbare prin parc

Poate că durerea ta de cap e declanșată de o slabă oxigenare a creierului. Se ȋntȃmplă adesea la birou, acolo unde sunt multe persoane ȋntr-o ȋncăpere, ca oxigenul să fie insuficient. O plimbare ȋn parc, la aer curat, te va ajuta să te simţi mai bine și te va ȋncărca pozitiv.

4. Hidratare

Dacă ai uitat să te hidratezi corespunzător poţi ȋncepe să bei cȃt mai multe lichide atunci cȃnd ai constatat apariţia durerii de cap. O cană cu ceai cald, din plante, ȋţi poate lua durerea imediat. Ceaiul de mentă este o opţiune folosită din vechime ȋn tratarea migrenelor.

5. Renunţarea la cafea, alcool, tutun

Dacă nu poți renunța la ele definitiv, încearcă să o faci cel puţin pȃnă la dispariţia durerii. Aceste vicii sunt dăunătoare pentru sănătatea ta și produc des dureri de cap. Scapă de ele și vei scăpa de dureri!

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Au fost descoperite chimicale toxice în scaunele auto pentru copii

Combinații pe care nu ar trebui să le faci dacă iei medicamente. Diminuează efectul pastilelor și îți pot cauza probleme grave de sănătate

Munca de birou ne îngrașă

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate