Amprentele îți pot arăta care sunt bolile de care poți suferi. Cum este posibil?

Amprentele îți pot arăta care sunt bolile de care poți suferi

Medicina evoluează în mod constant, iar studiile oamenilor de știință se concentrează pe găsirea unor modalități prin care să fie prevenite bolile grave și care pot pune în pericol viața pacienților. Un studiu recent a arătat că o serie de boli grave, printre care și cancerul sau bolile de inimă, ar putea fi depistate înainte de apariția primelor simptome, doar printr-o simplă analiză a amprentelor.

Amprentele reprezintă un element definitoriu pentru orice persoană și asta pentru că ele sunt unice. Nu există două persoane care să aibă aceleași amprente, chiar și atunci când vorbim despre gemenii identici. Amprentele se formează între săptămânile 11 și 24 de sarcină, iar cercetătorii au ajuns la concluzia ca în momentul în care apar diferite probleme în dezvoltarea sarcinii, automat vor apărea și schimbări în configurațiile amprentelor, potrivit dailymail.co.uk.

Oamenii de știință au studiat atent legătura dintre cele mai des întâlnite boli și aspectul amprentelor și au ajuns la concluzia că persoanele care au dezvoltat diferite afecțiuni au prezentat modificări la nivelul amprentelor.

Amprentele îți pot arăta care sunt bolile de care poți suferi

1. Bolile de inimă

După ce au analizat cazurile mai multor bărbați care sufereau de diferite boli cardiace, oamenii de știință au constatat că cei cu aceste afecțiuni aveau crestături în zone specifice, iar amprentele lor avea diferite modele.

2. Cancer

Cercetătorii au demonstrat că există o legătură și între modul în care arată amprentele și apariția cancerului ovarian, de sân, de prostată sau cervical.

Amprentele femeilor sănătoase au fost comparate cu cele ale femeilor bolnave de cancer, iar oamenii de știință au constatat că acestea din urmă aveau mai puține bucle în amprentele lor și un număr mai mare de modele de arc.

În cazul femeilor diagnosticate cu cancer de sân, amprentele aveau modelul unui arc, în cele mai multe dintre cazuri.

Un studiu realizat de către medicii de la Spitalul Universitar din Zagreb, Croația, a arătat că persoanele cu cancer al glandei hipofizare au amprente cu un număr mai mic de crestături în anumite zone.

3. Diabet

În cazul persoanelor bolnave de diabet, specialiștii au descoperit că amprentele de la mâna stângă sunt total diferite de cele de la mâna dreaptă, mai ales în situația persoanelor care suferă de diabet zaharat.

Oamenii de știință sunt de părere că studiul amprentelor ar putea reprezenta o modalitate prin care diferite tipuri de cancer, dar și o mulțime de alte boli grave ar putea fi diagnosticate mult mai devreme și astfel ar putea fi salvate o mulțime de vieți.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Leacul natural pentru imunitate care face minuni! Rețeta miraculoasă a părintelui Elefterie care vindecă numeroase boli

Cum poți preveni apariția bolilor de inimă? 7 sfaturi utile de care ar trebui să ții cont

4 combinații alimentare care îți accelerează metabolismul. Uite cum poți scăpa rapid de kilogramele în plus

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate