Poți să mori mai repede dacă stai opt ore la birou! Salvează-te cu o plimbare de o oră pe zi

Poți să mori mai repede dacă stai opt ore la birou! Salvează-te cu o plimbare de o oră pe zi

plimbare

Medicii și nutriționiști recomandă pacienților lor și nu numai, să facă mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi, pentru a fi sănătoși și pentru a avea o siluetă de invidiat. Cu toate acestea, în general, un număr destul de mic de persoane țin cont de acest sfat, iar majoritatea invocă mereu scuza programului aglomerat de la job, pentru a nu face sport.

În orice caz, în orice situație ne-am afla, este important să facem o schimbare în viața noastră pentru propria sănătate, dar și pentru a arăta mai bine. Un nou studiu al cercetătorilor, s-ar putea să te motive în acest sens. Astfel, o oră de activitate fizică moderată pe zi este suficientă pentru a contracara efectele letale ale orelor petrecute la birou. Cercetătorii au analizat date de la un milion de bărbați și femei și au ajuns la concluzia persoanele care petrec mai mult de opt ore pe zi fără exerciții prezintă un risc mai ridicat de deces prematur, potrivit sanatatea.ro.

Așadar, cercetătorii au analizat datele culese de la peste un milion de oameni care lucrează în birouri și au descoperit că statul pe scaun, în fața unui calculator, timp de opt ore, poate crește riscul de a muri prematur cu până la 60 la sută. În plus, bolile de inimă și cancerul sunt două dintre cele mai întâlnite cauze de deces asociate cu un stil de viață inactiv.

Oamenii de știință susțin că stilul de viață sedentar este la fel de periculos ca fumatul și provoacă mai multe decese decât obezitatea. Este bine de știut însă că o oră de plimbare sau mers pe bicicletă pe zi poate fi suficientă pentru a combate pericolele provocate de opt ore petrecute la birou.

Atunci când petreci multe ore la birou, este bine să îți iei câte o pauză scurtă pentru o cafea sau un pahar de apă ar putea reduce riscurile. Această pauză trebuie să dureze cel puțin cinci minute și trebuie să o iei la fiecare oră muncită. În plus, nu strică deloc să faci și niște exerciții fizice, fie ele și ușoare, atât la prânz, cât și seara.

Cel puțin o oră de activitate fizică pe zi, cum ar fi mersul pe bicicletă sau o scurtă plimbare, elimină asocierea dintre stat pe scaun și riscul de mortalitate. Nu trebuie să faceți neapărat sport, nu trebuie să mergeți la sală și să cheltuiți bani în plus, este suficient și mersul pe jos. Dimineața, la prânz sau seara, după cină. Mișcarea trebuie să dureze cel puțin o oră, în total.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Şoc: Fumătorii pasivi pot ajunge să sufere de boli mintale

Cum să postești sănătos

Cele mai frecvente cauze de infertilitate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate