Plantele Feng Shui

magnolieMagnolia
Mangolia alba este simbolul puritatii si un singur copac de magnolie plantat la intrarea in gradina atrage satisfactii. Plantat in spatele gradinii simbolizeaza acumularea graduala a bogatiei.

Florile de prun
Un simbol al norocului si longevitatii, florile prunului simbolizeaza puritate, iar copacul este apreciat pentru parfumul sau minunat. Plantat in nordul gradinii, florile de prun vor aduce cel mai mult noroc. De asemenea prunul poate fi plantat in orice parte din spatele proprietatii.

Crinul
Cu un parfum minunat si cu o infatisare superba, floarea crinului reprezinta un feng shui bun pe toata durata anului.

Lotusul
Daca aveti apa ca semn distinctiv, aceasta este cea mai favorabila planta. Ea inspira pacea si multumirea si simbolizeaza deschiderea spre oportunitati. Floarea lotusului este asociata cu Buddha si sa cresti un lotus va produce cresterea constiintei spirituale.

narciseNarcisele si alte flori cu bulbi
Chinezii cred ca narcisele simbolizeaza norocul iar aceste flori sunt oferite de multe ori cu ocazia Anului Nou ca si cadouri care aduc norocul. Sunt relativ usor de crescut, dar nu alegeti narcisele pitice pentru ca nu sunt favorabile.

Copaci care creeaza un feng shui bun
Bambusul
Bambusul este reprezentat considerabil in arta chineza, literatura si poezie si se spune ca are puterea de a inlatura spiritele rele. De asemenea, simbolizeaza durabilitatea si rezistenta. Un palc de bambusi asezat in partea stanga a casei tale simbolizeaza prosperitatea.

Pinul
Pinul este deseori plantat impreuna cu chiparosul pentru ca ambii pot supravietui asprimii iernii; impreuna simbolizeaza prietenie eterna si constanta. Pinul este de asemenea asociat cu fidelitatea.

Nota: Pentru un feng shui bun, gradina trebuie intretinuta: aranjata, curatata, replantata sau inlocuita pentru a fi siguri ca energia ramane sanatoasa si vibranta.

Text: Oana Racheleanu; Foto: Dreamstime, arhiva Edipresse.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina