Plantele Feng Shui

Plantele Feng Shui

crizantemePentru a crea un spatiu cu un feng shui bun, este absolut necesar sa folosesti plante. Daca vrei ca feng shui-ul din gradina ta sa fie bun, trebuie sa petreci ceva timp pentru a crea o combinatie potrivita de plante, iar aceasta combinatie trebuie sa tina cont de orientare, forma si culori.

De asemenea, exista plante norocose si plante care aduc ghinion. Este o idee buna sa examinezi calitatile care fac dintr-o planta una norocoasa si caracteristicile care fac o planta sa poarte ghinion.

 

  1. O gradina in care sunt plantate o abundenta de plante si flori sanatoase indica faptul ca acea casa se bucura de un feng shui bun: reflecteaza prezenta unei bune energii yang, care este sinonima cu prosperitatea, fericirea si un Chi vibrant.
  2. Gradinile sunt la fel de importante ca si casele in sine, pentru ca daca nu sunt ingrijite pot distruge feng shui-ul bun existent in casa.
  3. Selecteaza plantele si florile in mod intelept, in functie de tipul de sol, lumina si conditiile climatice ale gradinii.
  4. Niciodata sa nu lasi plantele sa creasca salbatice sau nesupravegheate.
  5. Nu lasa buruienile sa stranguleze stratul de flori si intotdeauna curata resturile.
  6. Chinezii apreciaza fiecare parte a plantei – tulpinile, florile si fructele – ca si formele. Ei asaza cele mai importante atribute culturale ale patru plante, cunoscute drept ca Cei Patru Domni ai Gradinii. Acestia sunt:
  • Prunul, a carui inflorescenta este vazuta ca pura
  • Bambusul, care este disciplinat si vertical
  • Orhideea, care este singuratica si cu un caracter puternic
  • Crizantema, care este pura si cinstita.

In feng shui, unele plante sunt mai norocoase decat altele. Plantele suculente cu circumferinta tulpinelor plina sunt cele mai norocoase si prin urmare cele mai bune. Ele simbolizeaza bani si aur.

Flori bune pentru Feng Shui
Chinezii respecta primavara pentru noile culturi si pentru spiritul optimist, ca un moment norocos al anului. Florile de cirese si de prune din aceasta perioada simbolizeaza succesul. Multe alte flori simbolizeaza fericirea si pot fi folosite cu succes pentru a atrage un feng shui bun. Iata o mica selectie:

Crizantema
Floarea bogata, galbena si rotunda a crizantemei este vazuta de chinezi si japonezi cu respect. Galbenul este cea mai norocoasa culoare la o floare, asociata cu o viata linistita. Crizantemele pot fi folosite pentru a atrage energiile pozitive, asezandu-le in gradina sau in jardiniera din fata ferestrei pe perioada verii.

bujorBujorul
Acesta este vazut de chinezi ca regele florilor, o floare a bogatiei si a onoarei, o floare Yang si esenta primaverii. Bujorul reprezinta frumusetea feminina si din toate culorile in care el exista, rosul este vazut cel mai norocos pentru familiile cu fete care isi cauta partener.

Cand cumparati un bujor, plantati-l in coltul de sud vest al gradinii pentru a atrage relatiile, casatoriile sau romantismul in casa.

Alte plante care seamana cu bujorul pot fi folosite ca inlocuitori desi florile lor s-ar putea sa nu tina la fel de mult. Acestea includ gardenia si begonia. Begoniile sunt usor de cultivat si sunt excelente pentru a adauga culoare gradinii.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina