Plante exotice pentru casa ta

Florile viu colorate si forma deosebita a inflorescentelor sunt atuurile acestor specii, la fel de frumoase in aranjamente florale, dar si ca plante de ghiveci.

Cum se ingrijesc

  • Au nevoie de lumina abundenta, dar difuza. Ideal este sa le asezi in fata unei ferestre orientate spre est, dar fereste-le de razele directe ale soarelui.
  • Asigura-le o temperatura constanta (minim 16 grade C in timpul iernii). Variatiile bruste de temperatura si curentii de aer le pot fi fatale.
  • Intrucat prefera o atmosfera cu umiditate ridicata, metine pamantul umed prin udari frecvente, dar nu prea abundente (de doua-trei ori pe saptamana vara si o data pe saptamana iarna).

  • Curata periodic frunzele cu o carpa umeda si pulverizeaza-le cu apa.
  • Obtinerea de noi plante este posibila in special prin divizarea tufei, in momentul replantarii din primavara. Preleveaza portiuni compuse din doua-trei frunze si radacini suficiente. Presara pe taietura un fungicid pe baza de sulf si planteaza-le intr-un amestec poros de pamant, turba si nisip.
  • Fertilizarea se poate face de doua ori pe luna, din primavara pana in toamna.

Crinul pacii (Spatiphyllum)
Dupa aproximativ o saptamana de la deschiderea florii, culoarea inflorescentei se modifica usor in verde deschis, pastrandu-se astfel inca cinci-sase saptamani.
Foto: Steliana Preda/ Fotografie realizata la Romstal Garden
Pasarea paradisului (Strelitzia)
Radacinile ei foarte voluminoase au nevoie de vase mari. In plus, planta risca sa nu se dezvolte daca nu este pusa intr-un strat de pamant poros, gros de cel putin 60 cm.
Foto: Petronela Varforeanu
Pasarea Flamingo (Anthurium)
E perfect adaptabila la conditiile de interior. Transplantarea se face o data la doi ani, in ghivece. Bine ingrijita, planta poate inflori in orice moment al anului. Intr-un vas cu apa, florile pot rezista trei-patru saptamani.
Foto: Petronela Varforeanu

Biolog drd. Petronela Varforeanu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina