Placinta de rosii
Decojiti rosiile, taiati-le pe jumatate si scoateti-le semintele.
Asezati rosiile taiate in cuburi intr-un castron si adaugati pesmetul, branza Cheddar proaspata, nucile, 3 oua batute, patrunjelul tocat, busuiocul, sarea, piperul negru si uleiul de masline. Amestecati-le cu mixerul pana cand se ingroasa foarte mult. Pentru a ingrosa si mai mult amestecul, puteti adauga mai mult pesmet.
Turnati compozitia intr-o forma de chec unsa cu ulei.
Bateti cel de-al patrulea ou si turnati-l peste amestec.
Acoperiti forma cu folie. Coaceti timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Scoateti forma din cuptor, presarati branza Cheddar proaspata si ardeiul iute uscat, apoi asezati-o inapoi in cuptor, pana cand branza se topeste.
Scoateti placinta din cuptor si din forma si asezati-o pe un platou.
Serviti-o cu busuioc pe deasupra.
Sfat practic:
Pentru a decoji usor rosiile, tineti-le in apa fierbinte timp de 5-10 minute.
Reteta oferita de Beko si www.gatesti-ingenios.ro
.