4 portii
Timp de pregatire: 1 ora si 15 min, plus 1 ora pentru ca aluatul sa stea la rece
410 calorii, 33 g grasimi per portie
Ingrediente:
Mai ai nevoie de – o forma rotunda (18 cm diametru), cu baza detasabila, adanca de 2 cm; hartie de copt; boabe de mazare sau de fasole.
Mod de preparare:
2 Incinge jumatate din cantitatea de ulei si caleste ceapa pana cand se inmoaie. Pune-o intr-un bol, ca sa se raceasca. Adauga uleiul ramas si rumeneste dovleceii la foc mic, pana cand se inmoaie.
Lasa sa se raceasca impreuna cu ceapa. Intr-un bol separat amesteca smantana, laptele, mustarul, oul, galbenusul si jumatate din cantitatea de cascaval. Presara sare si piper negru proaspat macinat si adauga aproape toata cantitatea de ceapa, dovlecei si rosii.
3 Toarna compozitia in forma si presara deasupra ingredientele ramase. Presara cascavalul si asaza forma pe o tava de copt. Da la cuptor timp de 35-40 minute. Umplutura trebuie sa fie coagulata, inchegata.
Dupa aceea, scoate forma din cuptor si lasa sa se raceasca timp de 5 minute inainte sa o asezi pe un platou. Serveste cu garnitura de salata verde asortata.
Pofta buna!