4 portii
760 calorii, 45 g grasimi per portie
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatit: 1 ora
Ingrediente:
Mod de preparare:
2 Scoateti carnea si puneti-o alaturi de costita. In aceeasi tigaie, prajiti ceapa si morcovii, timp de 5 minute (pana incep sa prinda culoare). Adaugati faina si continuati prajirea cca 2 minute, amestecand continuu.
Adaugati vinul, iar in momentul cand incepe sa fiarba, adaugati concentratul de vita, cimbrul si restul ingredientelor puse deoparte.
3 Cand amestecul incepe sa fiarba, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba inabusit timp de 30 minute. Preincalziti gratarul cuptorului la semnul 6/200sC; in cazul in care cuptorul nu are flacara si pentru gratar, asezati vasul pe nivelul superior. Potriviti de sare si piper si turnati compozitia intr-un vas rezistent, cu capacitatea de 2 litri. Intindeti aluatul intr-o foaie ceva mai mare decat suprafata vasului si acoperiti bine.
Taiati marginea care iese in afara si folositi fasia recuperata, pentru a face o margine rotunda deasupra. Ungeti cu oul batut si taiati marginea aluatului cu ajutorul unui cutit neascutit; astfel, cele doua straturi de aluat se vor lipi si vor creste. Ungeti cu oul ramas si dati la cuptor timp de 20 minute, pana cand aluatul se rumeneste.
Pofta buna!