Pesti decorativi

Pesti decorativi

Ti-ai dori un colt de natura in casa ta, care sa iradieze liniste si armonie? Un acvariu cu pestisori exotici ar fi solutia.

Pe cat posibil, trebuie sa le asiguri pestilor si plantelor aceleasi conditii ca in natura. Exista soiuri de pesti care au nevoie de o temperatura mai ridicata, altii trebuie tinuti la o temperatura mai joasa. Unii tolereaza alte specii in jurul lor, altii dimpotriva.

Acvariul
Acvariul trebuie sa aiba gura larga, pentru ca apa sa ramana in contact cu atmosfera pe o suprafata cat mai mare.

Pregatirea substratului
Acesta este locul de sadire a vegetatiei acvatice, ascunzisul pestilor si un bun izolator termic. Substratul este format din pietris si nisip, care trebuie spalate bine inainte de a fi puse in acvariu.

Substratul trebuie pus intr-un plan inclinat lin, cu panta spre latura mare (din fata) a acvariului; murdaria se va depune in partea decliva si astfel va putea fi curatata mult mai usor. Sadirea plantelor se face prin introducerea radacinilor in substrat. Plantele au un rol important: consuma din substantele organice descompuse in bazin, fac posibila oxigenarea apei, intregesc frumusetea acvariului. Recomand Elodeea, Valisneria, Bacopa – specii mai rezistente si mai ieftine.

Echipamente
Vei avea nevoie de un incalzitor cu termostat, o pompa de aer (plus, piatra de aer, furtun), un filtru (daca asigura si aerarea, pompa de aer poate lipsi) si de un termometru, care va indica temperatura din acvariu (apa sa aiba intre 23 si 28oC).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Animale de casa