Prieteni inaripati

Daca pisicile si cainii nu se numara printre preferatii tai, incearca pasarile de apartament. Te vor cuceri, mai mult ca sigur!

Daca vrei sa-ti cumperi o pasare de apartament sau chiar mai multe, este bine sa stii ca aceasta va fi alaturi de tine mult timp (canarii traiesc zece ani, perusii – 15, iar un papagal Cacadu – 50 de ani). Apoi, cat timp ii poti dedica? Cat zgomot esti dispusa sa tolerezi? Unele pasari de apartament nu suporta schimbarea stapanului sau chiar schimbarea mediului…

Tipuri
Exista doua tipuri, in functie de talie: de talie mica (canari, perusi, cinteze) si de talie mare (papagali Ara, Cacadu, Gri). In functie de alegere, trebuie sa-i cumperi o colivie sau o voliera de marime adecvata. Prin natura sa, pasarea are nevoie sa zboare; asadar, ofera-i aceasta posibilitate tinand-o cat mai mult in afara coliviei, dar atentie la ferestre deschise ori intredeschise, plite incinse, lichide care fierb, cabluri de curent electric.

De unde o cumperi
Chiar daca o cumperi de la un magazin de profil, observa daca pasarile sunt tinute in colivii mari, care le permit sa se catere in voie si sa-si intinda aripile. Asternutul si recipientele pentru mancare si apa trebuie sa fie curate, iar pasarile -vesele. Ai grija ca penajul, precum si fosele nazale sa fie curate.

Hrana
Cea mai buna cale de a mentine sanatatea pasarilor e o alimentatie integrala si destul de diversa. Ele au un regim de hrana vegetarian, cu seminte si parti verzi ale unor plante. Ca hrana de baza, au nevoie de seminte de mei, orz, ovaz, floarea-soarelui, iar ca hrana verde le trebuie foi de salata, iarba proaspata sau muguri. Mai sunt indicate legumele rase (morcov, varza) si fructele amestecate cu putine tarate de grau. Pentru adapat se folosesc vase speciale, care sa permita numai introducerea capului pasarii. Pietricelele marunte sunt indispensabile in digerarea semintelor; de aceea, in colivie trebuie sa aiba o mica suprafata cu nisip grosier (pietricele).

Important! Spala foarte bine plantele verzi sau fructele inainte sa i le dai.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Animale de casa