Pe 9 decembrie sărbătorim Zămislirea Sfintei Fecioare Maria. Mulți credincioși interpretează greșit această sărbătoare

Data de 9 decembrie nu este marcată cu cruce roșie în calendar, însă are o mare însemnătate pentru creștini. În această zi este sărbătorită Zămislirea Sfintei Fecioare Maria.

Zămislirea Sfintei Fecioare Maria este sărbătoarea care amintește de un moment foarte important pentru creștinătate. Sfinții părinți Ioachim și Ana nu au putut avea copii până la bătrânețe, în ciuda eforturilor depuse. Cu toate acestea, rugăciunile lor au fost ascultate, iar în ziua de 9 decembrie, Arhanghelul Gavril s-a pogorât și le-a vestit că vor deveni părinți, potrivit crestinortodox.ro. Astfel, Ana a reușit să o aducă pe lume pe Sfânta Fecioară Maria.

De ce este interpretată greșit această sărbătoare?

Pentru că Arhanghelul Gavril le-a vestit celor doi că vor deveni părinți, acest lucru a fost interpretat greșit de foarte multe persoane. Mai exact, s-a crezut că Fecioara Maria s-a născut fără ca cei doi părinți să aibă un contact fizic, lucru complet greșit. Zămislirea Sfintei Fecioare Maria reprezintă vestea bună pe care cei doi au primit-o . Îngerul i s-a arătat lui Ioachim spunându-i că de această dată dragostea dintre el și Ana va rodi. Astfel,  cei doi au devenit părinții Fecioarei Maria și pentru că rugăciunile lor au fost ascultate, cei doi au decis că trebuie să îi mulțumească lui Dumnezeu, motiv pentru care au dus-o pe Fecioara Maria la templu, încă de la o vârstă fragedă.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Motivul pentru care expresia „a trecut în nefiinţă' este greșită. Preoții au oferit explicația

Rugăciunea către Sfânta Muceniţă Filofteia alungă bolile și te ferește de rele

O pereche de nași, două sau mai multe? Uite ce spune biserica despre alegerea nașilor de cununie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate