Motivul pentru care expresia “a trecut în nefiinţă” este greșită. Preoții au oferit explicația

Motivul pentru care expresia

Expresia “a trecut în nefiinţă” este folosită de foarte multe ori pentru a aduce în discuție decesul unei anumite persoane, însă puțini sunt cei care știu că aceasta este lipsită de sens și că nu ar trebui folosită într-un astfel de context.

Oamenii obișnuiesc să folosească expresia “a trecut în nefiinţă” atunci când fac referire la o persoană care a murit, iar preoții explică că acest lucru este complet greșit.

Motivul pentru care expresia “a trecut în nefiinţă” este greșită

Pentru că tot mai multe persoane folosesc această exprimare, preoții au simțit nevoia să aducă anumite lămuriri. Mai exact, aceștia explică ce se întâmplă în momentul decesului. După moarte, sufletul se desparte de trup și se îndreaptă către Dumnezeu, moment în care se face trecerea la Ființă. Astfel, viața nu se termină în momentul morții, ci ea se continuă și după, motiv pentru care este greșit să spunem că cineva “a trecut în nefiinţă”, potrivit ganduridinierusalim.com.

Dacă expresia “a trecut în nefiinţă” este greșită, nu același lucru se poate spune despre sintagma a trecut la cele veşnice'. Aceasta poate fi folosită cu încredere, preoții fiind de părere că este mult mai potrivită într-un astfel de moment.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Rugăciunea către Sfânta Muceniţă Filofteia alungă bolile și te ferește de rele

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Muceniţă Filofteia. Ce nu trebuie să faci în această zi sfântă?

Cum îți dai seama că ai cununiile legate?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate