O pereche de nași, două sau mai multe? Uite ce spune biserica despre alegerea nașilor de cununie

În momentul în care decidem să ne căsătorim, alegerea nașilor reprezintă un pas foarte important. Pentru foarte multe cupluri, acest lucru poate fi foarte dificil, tocmai pentru că există mai multe variante din care trebuie să aleagă, iar alegerea este uneori imposibilă.

Alegerea nașilor este un lucru cât se poate de serios și adesea suntem sfătuiți să facem acest lucru într-un mod responsabil. Nașii de cununie sunt părinții spirituali ai fiecărui cuplu și este foarte important ca aceștia să reprezinte un exemplu pentru perechea aflată la început de drum. Cu toate acestea, multe cupluri care își planifică nunta se află în situația în care trebuie să aleagă între 2 sau mai multe familii apropiate, iar pentru că acest lucru este dificil de făcut, decid că cel mai bine ar fi să aibă două sau mai multe perechi de nași.

Câte perechi de nași de cununie ar trebui să ai?

Alegerea mai multor perechi de nași nu este interzisă de biserică, însă nu reprezintă un lucru privit tocmai cu ochi buni. Biserica este de părere că cel mai bine ar fi să optăm pentru o singură pereche de nași, acest lucru având și o logică firească. Astfel, la fel cum avem doi părinți trupești, normal este să avem și doi părinți spirituali, potrivit doxologia.ro.

În plus, atunci când sunt alese mai multe perechi de nași, există posibilitatea să apară discuții și diverse diferențieri și este de preferat ca acest lucru să fie evitat. Recomandarea bisericii este să fie aleasă o singură pereche de nași, cu care perechea să aibă o relație cât mai strânsă.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Este sau nu bine să plângem atunci când moare cineva? Uite cum ar trebui să procedăm într-un astfel de moment delicat

De ce spunem „bogdaproste' atunci când primim pomană? Toți credincioșii ar trebui să știe asta

De ce nu se strică niciodată apa sfințită? Trebuie să ai mereu în casă o sticlă cu agheasmă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate