Pe 4 decembrie o sărbătorim pe Sfânta Muceniță Varvara. Ce nu trebuie să faci în această zi?

În fiecare an, pe data de 4 decembrie, creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Varvara, care este considerată sora Sfântului Nicolae.

Cine a fost Sfânta Muceniță Varvara?

Sfânta Muceniță Varvara s-a născut și a trăit în perioada împăratului Maximian. Pentru că era foarte frumoasă, aceasta a fost închisă într-un turn de către tatăl ei și asta pentru că el considera că poporul nu merită să vadă frumusețea fiicei sale. Într-una din zile, tatăl Muceniței Varvara a poruncit ca la una dintre băi să fie făcute 2 ferestre. În acel moment, Sfânta Muceniță Varvara a cerut să se facă 3 ferestre, care să reprezinte Sfânta Treime. Tatăl Sfintei Mucenițe Varvara era păgân și s-a înfuriat foarte tare atunci când aceasta și-a declarat credința în Iisus Hristos, motiv pentru care a decis să o omoare chiar el, folosind o sabie.

Tradiții de Sfânta Muceniță Varvara

Tradiția spune că pe 4 decembrie, în ziua în care este sărbătorită Sfânta Muceniță Varvara, nu este bine să se muncească. Sfânta Muceniță Varvara este considerată cea care îi apără pe copii de pojar și se crede că acei credincioși care spală rufe, fac curat, muncesc sau mănâncă fasole în această zi riscă să facă pojar sau chiar să își piardă copiii, potrivit adevarul.ro.

Mai mult, Sfânta Muceniță Varvara este cea care îi protejează și pe toți cei care lucrează cu material explozibil și asta pentru că se spune că tatăl ei ar fi murit după ce a fost lovit de un fulger, în timp ce cobora de pe munte, imediat după ce și-ar fi ucis fiica.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae! Ce trebuie să faci în această zi sfântă ca să ai noroc în anul nou

Pe 6 decembrie rostește rugăciunea către Sfântul Nicolae! Aduce pace și liniște în suflet, te ferește de necazuri

Mesaje și urări de Sfantul Nicolae. Trimite felicitari frumoase celor dragi. Iată câteva idei care te vor inspira

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate