Pe 27 octombrie îl sărbătorim pe Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului. Acesta este rugăciunea pe care trebuie să o rostești astăzi

Dacă pe 26 octombrie îl sărbătorim pe Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de mir, pe 27 octombrie îl sărbătorim pe Sfântul Dimitrie Basarabov, aceste două sărbători fiind la fel de importante. Fiind sărbătoriți la doar o zi diferență, iar numele lor fiind asemănător, creștinii îi confundă pe cei doi sfinți.

Sfântul Dimitrie Basarabov este considerat ocrotitorul Bucureștiului, moaștele sale fiind păstrate în Catedrala Patriarhală din București încă din anul 1792.

Cine a fost Sfântul Dimitrie Basarabov?

Sfântul Dimitrie Basarabov s-a născut în secolul XIII, într-un sat din Bulgaria, care se numește Basarabovo. Înainte de a-și dedica viața credinței acesta a fost păstor, dar pentru că a simțit mereu o înclinație pentru rugăciune și pentru biserică, Sfântul Dimitrie Basarabov a decis să se călugărească.  După ce a stat o perioadă la o mănăstire de pe Valea râului Lom, acesta s-a retras într-o peșteră și se spune că înainte de a muri, Sfântul Dimitrie Basarabov s-a așezat între două lespezi de piatră, la fel ca într-un sicriu și a început să se roage.

Sfântul Dimitrie Basarabov a fost canonizat în anul 1955, moment în care s-a decis ca acesta să poarte numele de Dimitrie cel Nou.

Rugăciunea către Sfântul Dimitrie Basarabov

În această zi de sărbătoare ar fi bine să rostești această rugăciune, care te va proteja de rele și te va ajuta să îți împlinești cele mai arzătoare dorințe, potrivit crestinortodox.ro.

Apărătorule al nostru din nevoi, pentru lucrarea de multe minuni, laude de mulțumiri aducem ție, noi, nevrednicii. Și ca cel ce ești minunat și preamilostiv, izbăvște-ne pe noi din toate nevoile ca sa cântăm ție. Bucură-te, făcătorule de minuni, Sfinte Părinte Dimitrie!

Fiind inălțat Sfântule Dimitrie în văzduhurile cerești, privește către cei ce-l roagă pe dânsul și, cu bunătate părintească, tinde milostiva izbăvire din toate nevoile, tuturor celor ce cântă lui Dumnezeu: Aliluia!

Putere cerească umbrind sfintele tale moaște, sfinte părinte, ca dintr-un soare slobozește razele darurilor tuturor celor ce se ating de ele, și pe toți de boli tămăduind cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Viața Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

Nu poți ajunge la biserică astăzi? Acesta este lucrul pe care trebuie să îl faci neapărat

Ce rugăciune să spui la moaștele Sfântului Dimitrie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate