Pe 21 iunie este sărbătoare în Calendarul Creștin Ortodox! Îl sărbătorim pe Sfântul Mucenic Iulian

Pe data de 21 iunie este o sărbătoare importantă în calendar pentru credincioși. Biserica Ortodoxă prăznuiește un mare sfânt, al cărui nume este purtut de o mulțime de români. Este vorba despre Sfântul Mucenic Iulian din Cilicia.

Mulți bărbați poartă numele de Iulian și nici măcar nu știau că onomastica lor este sărbătorită în această zi.

Cine a fost Sfântul Mucenic Iulian? Are o poveste impresionantă de viață

Acest sfânt s-a născut într-o familie de nobili și a trăit în Tarsul Ciliciei în vremea lui Dioclețian, conform crestinortodox.ro. La vârsta de 18 ani, Sfântul Mucenic Iulian a primit moartea muceniceasca era în vârstă de 18 ani. Persecutorii l-au torturat timp de un an pentru că încercau să-l facă să se lepede de credința în Hristos. Aceștia au arestat-o pe mama lui Iulian și au silit-o să-și convingă fiul să se lepede de Hristos.

Cu toate acestea, ea l-a sfătuit își accepte moartea cu mulțumire, cu nădejde și cu bucurie. Sfântul Mucenic Iulian a fost legat într-un sac, plin cu șerpi veninoși, pe care l-au aruncat în mare.

„Din gură mucenicului ieșea glasul lui cel sfânt, iar împreună cu glasul și o lumina care lumina mai puternic decât razele soarelui […] Luați un om bolnav, indiferent cât de groaznic, un posedat de diavol sau care și-a pierdut mințile, și aduceți-l la raclă în care se odihnesc rămășițele sfinte ale acestui sfânt, și veți vedea cum demonul sare și fuge de la om, că și ars de foc', a spus Sfântul Ioan Gură de Aur, despre Sfântul Mucenic Iulian.

Sfintele moaște ale Sfântului Mucenic Iulian au fost aduse de valuri la mal. Credincioșii le-au găsit și le-au îngropat cu cinste la Alexandria, în anul 290. După o perioadă, moaștele au fost mutate în Antiohia.

Foto: calendarulortodox.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Când începe postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel?

11 reguli pe care trebuie să le respecți pentru a avea o căsnicie fericită

Copiii plătesc pentru păcatele părinților? Care este teoria părintelui Constantin Necula

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate