Când începe postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel?

când începe postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

Postul  Sfinţilor Apostoli Petru și Pavel este unul dintre cele mai importante de peste an, iar în popor, acesta mai este cunoscut și sub denumirea de Postul Sâmpetrului.

Când începe postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel?

Postul Sfinţilor Apostoli Petru și Pavel nu are o dată fixă, începutul acestei perioade de post fiind ales în funcție de sărbătoarea Învierii Domnului. În anul 2018, postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel începe pe 4 iunie și va lua sfârșit pe 29 iunie, atunci când sunt sărbătoriți cei doi mari sfinți. În trecut, acest post mai era cunoscut și sub denumirea de Postul Cincizecimii.

Postul Sâmpetrului începe de fiecare dată după Duminica Tuturor Sfinților, adică după prima duminică de după Rusalii. Spre deosebire de celelalte perioade de post din timpul anului, în postul Sfinţilor Apostoli Petru și Pavel există mai multe zile în care credincioșii au dezlegare la pește sau la ulei și vin. Pe 24 iunie este dezlegare la pește, în această zi fiind sărbătorită nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.

În fiecare an, Biserica Ortodoxă a decis stabilirea acestei perioade de post pentru a cinsti amintirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Se spune că cei doi aveau obiceiul de a posti înaintea oricărui eveniment important.

Sfântul Apostol Petru s-a născut în Betsaida Galileei și a decis să ducă mai departe cuvântul lui Hristos în Ierusalim, Iudeea, Samaria, Asia Mică, Babilon și la Roma, potrivit crestinortodox.ro. Acesta a murit după ce a fost răstignit pe cruce, cu capul în jos, pe 29 iunie.

Sfântul Apostol Pavel a fost elevul învățatului Gamaliel. Acesta s-a convertit la creștinism și a primit botezul de la Anania, episcopul Damascului, după care a pornit în trei călătorii misionare și a scris 14 epistole care pot fi găsite în Sfânta Scriptură. În anul 67, Sfântul Apostol Pavel a fost decapitat din porunca împăratului Nero.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Importanța cifrei 7 în viața noastră. Cum ne poate influența existența?

Cât de importantă este rugăciunea inimii pentru credincioși? Cuvintele pe care trebuie să le spui ori de câte ori ai ocazia în timpul zilei

Ce sunt îngerii și care este rolul lor

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate