Pe 13 iulie sărbătorim Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil! Ce trebuie să faci pentru sănătate și spor

Puțini credincioși știu că astăzi este o sărbătoare importantă. Pe data de 13 iulie, Biserica Ortodoxă marchează Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil. Acest sfânt mai este sărbătorit și pe data de 8 noiembrie, când se celebrează Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Arhanghelul Gabriel mai este pomenit și pe 11 iunie, cu ocazia pomenirii icoanei athonite Axion estin. Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil se sărbătorește în calendarul creștin ortodox pentru a doua oară la 13 iulie, iar prima prăznuire a acestei sărbători are loc pe 26 martie, a doua zi după Buna Vestire.

De ce se sărbătorește Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil, pe 13 iulie?

Cu ocazia acestei sărbători, sunt pomenite arătările lui cele minunate, care au fost făcute prin dumnezeiască poruncă, atât din Vechiul Testament cât și din Noul Testament, potrivit romaniatv.net. Arhanghelul Gavriil a fost una dintre căpeteniile îngerilor vestitori ai voii lui Dumnezeu. După mărturiile Sfintei Scripturii și ale Sfintei Tradiții, Arhanghelul Gavriil a fost cel care l-a învățat pe Moise, în pustiul Egiptului, să scrie prima carte a Vechiului Testament, Facerea (Geneza).

Sfântul Arhanghel Gavriil a fost ales şi trimis de Dumnezeu la Fecioara din Nazaret pentru a-i vesti taina cea mare a întrupării Domnului. El a adus vestea zămislirii Maicii Domnului lui Ioachim şi Anei, conform crestinortodox.ro. Sfântul Garvriil a vestit în templu Sfântului Zaharia ca soţia lui va naşte la bătrâneţe pe Sfântul Ioan Botezătorul.
Tot el a fost cel care a rostit primul numele lui Iisus.

Sfântul Arhanghel Gavriil a descoperit magilor taină întrupării. El a liniştit pe Iosif când voia să o lase pe Fecioara Maria, apoi i-a poruncit să fugă în Egipt cu Pruncul şi iarăşi să se întoarcă în Nazaret.

Foto: crestinortodox.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Sfaturi pentru o căsnicie de durată. 10 lucruri pe care trebuie să le facă bărbații

Astăzi este o sărbătoare importantă. Ce nu au voie să facă părinții și bunicii în această zi

Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Te apără de boli, te ferește de nedreptăți și răutăți și îți aduce pace sufletească

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate