Află și tu cum poți face un desert atât de lăudat! Numele poate sugerează că ar fi complicat, însă nu este așa. Iar pavlova cu clementine este cât se poate de apetisantă!
* 8 porții * timp de preparare 75 de minute + timp de așteptare
INGREDIENTE
Pentru bezea:
4 albușuri
225 g zahar tos
Pentru crema de clementine:
500 ml frișca lichida
3 linguri zahar pudra, cernut
Coaja rasa și zeama de la 2 clementine
1 lingurița esența de vanilie
Pentru ornat:
clementine, tăiate segmente
½ ananas, tocat
5 buc fructul pasiunii, pulpa
MOD DE PREPARARE
1 Încinge cuptorul la semnul 1/140°C. Bate albușurile spuma cu un praf de sare și apoi încorporeaza zaharul în doua reprize, pâna când bezeaua devine lucioasa și tare.
2 Toarna compoziția în tava de copt tapetata cu hârtie de copt pe care ai desenat un cerc de 20 cm (pe partea de dedesubt ca sa nu se atinga de bezea), având grija sa lași în mijloc o adâncitura pentru crema și fructe. Da la cuptor 1 ora și apoi oprește cuptorul și lasa tava sa se raceasca în interior cel puțin 4 ore sau peste noapte. Când e rece transfer-o pe platoul de servit.
3 Pentru crema de clementine, bate frișca cu zaharul pudra, coaja rasa și zeama de clementine și esența de vanilie. Toarna crema pe bezea și apoi așaza deasupra fructele. Presara zahar pudra.