Pateuri cu carne de pui

"Portofele" mici, umplute cu o compozitie de carne fina si puternic condimentata.
12 bucati
Timp de pregatire: 20 min., plus timp de racire
Timp de copt: 20 min.
150 calorii, 11 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • carnea, tocata, de la un piept de pui
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de boia si 1 lingurita de chimen
  • 2 fire de ceapa verde, taiata
  • 1 rosie, taiata cuburi
  • 2 linguri de masline
  • sucul de la 1 lamaie
  • 500 g de foitaj

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Incingeti 2 linguri de ulei si prajiti carnea, tocata, de la un piept de pui timp de 1 minut. Adaugati 1 catel de usturoi, zdrobit, 1 lingurita de boia si 1 lingurita de chimen si tineti pe foc inca 3 minute. Adaugati 2 fire de ceapa verde, taiata, 1 rosie, taiata cuburi, 2 linguri de masline, tocate, si sucul de la 1 lamaie si lasati compozitia sa se raceasca.
2 Intindeti 500 g de foitaj intr-o foaie de 5 mm grosime si decupati cercuri de 10 cm. Asezati in mijloc cate o lingurita din compozitie si indoiti aluatul pentru a inchide pateul, apasand marginile cu o furculita. Pastrati la rece timp de 15 minute si apoi dati la cuptor alte 10 minute. Serviti pateurile presarate cu boia.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne