Pașii care te ajută să păstrezi prosoapele moi și pufoase mai mult timp. Cum trebuie să procedezi pentru a le spăla corect?

Spălate frecvent, prosoapele ajung să fie rigide și să îți irite pielea atunci când le folosești. Dacă te gândești să pui deteriorarea prosoapelor pe seama folosirii excesive, ei bine, nu acesta este cauza, ci modul în care sunt curățate.

Pentru a păstra prosoapele moi și pufoase mai mult timp nu este nevoie de un balsam special sau de un detergent de rufe foarte scump, ci de respectarea unor pași esențiali în procesul de curățare. Rachel Cohen, expertă în design interior, a vorbit despre trucurile care pot prelungi durata de viață a prosoapelor, împiedicând tasarea acestora și distrugerea fibrelor din care sunt fabricate.

Pașii care te ajută să păstrezi prosoapele moi și pufoase mai mult timp

1. Spală prosoapele cu apă rece

Poate că ești obișnuită să folosești apă fierbinte atunci când speli prosoapele, crezând că acest lucru va înlătura chiar și cele mai rezistente pete. Ei bine, Rachel Cohen recomandă spălarea prosoapelor cu apă rece, acest truc păstrând rezistența cusăturilor și culorile vii, potrivit dailymail.co.uk.

2. Renunță la balsam

Balsamul are în componența lui o mulțime de substanțe chimice, iar acestea pot distruge fibrele prosoapelor, făcându-le să devină din ce în ce mai rigide cu fiecare spălare.

3. Folosește cantitatea corectă de detergent

Respectă întocmai cantitatea de detergent recomandată pentru spălarea prosoapelor. Atunci când folosești prea mult detergent, acest lucru va face ca prosoapele tale să nu fie curățate corect și să își piardă aspectul pufos.

4. Nu le stoarce prea mult

Pentru că sunt foarte absorbante, prosoapele se usucă ușor, motiv pentru care nu trebuie stoarse foarte mult atunci când le speli. Lasă-le să se usuce în mod natural pentru a preveni distrugerea acestora.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Soluții interesante pentru decorarea pereților. Ce să faci pentru a da o notă personală casei tale?

Trucul care îți transformă lenjeria de pat. Așternuturile tale vor fi moi și catifelate, la fel ca cele de la hotelurile de lux

Motivul pentru care oglinzile din casă trebuie să fie mereu curate. Uite cât de mult te poate influența acest lucru

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Home deco