(P) Cum să faci aromaterapie la tine acasă

Sursa foto: pixabay.com

Aromaterapia este definită ca tehnica de relaxare special concepută pentru a reduce stresul şi pentru a gestiona mai bine stările care te scot din zona de confort. Fiecare persoană are un miros unic şi de foarte multe ori nu conştientizam acest lucru. Se spune că mirosul personal este cel mai important în relaţiile de cuplu, şi că aroma proprie ne poate face să ne prezentăm fresh şi atrăgători în fața partenerilor.

Aromaterapia are la baza studii ştiinţifice şi arta de a trata diverse afecţiuni cu ajutorul esenţelor extrase din plante. Toate tehnicile au rolul de a influenţa prin miros, emoţiile, starea interioară şi sistemul nervos central.

Dacă îţi doreşti să încerci acasă aceste tehnici, primul pas este să vizitezi un magazin de produse naturiste şi să îţi procuri toate uleiurile esenţiale şi produsele de care ai nevoie. Vei găsi rapid o gamă vastă de uleiuri de calitate, rare, cu proprietăţi benefice pentru organism.

Există mai multe tehnici prin care poţi face aromaterapie în propria casă, iar acest articol ţi le explică pe toate, pentru ca tu să alegi ceea ce te reprezintă cel mai bine.

Aparatele speciale pentru aromaterapie

Aceste aparate sunt încălzite cu ajutorul unei flăcări, iar cele moderne se încălzesc electric. Vasul aparatului trebuie să fie suficient de mare pentru că apa se evaporă rapid şi uleiurile se încing foarte tare. Distanţa dintre vas şi flacără trebuie să fie de minim 10 cm iar apa trebuie încălzită până la 55 de grade. Nu lăsa apa să fiarbă, altfel efectul uleiului şi aroma se vor schimba.

Dozarea se va face în funcţie de persoană pentru că pielea şi nasul reacţionează diferit. Dacă ai tenul deschis, atunci pielea ta este mai sensibilă decât cea a unei persoane cu tenul închis. De asemenea, este dovedit că femeile reacţionează mult mai repede la stimulii din aromaterapie decât bărbaţii.

Aromaterapie prin masaj

După o săptămână lungă, o şedinţă de masaj combinată cu aromaterapie va risipi toate sentimentele negative şi va calma durerile musculare. Îţi prezentăm câteva combinaţii de arome şi uleiuri esenţiale pentru diverse tipuri de masaj.

Cea mai bună combinaţie de uleiuri pentru relaxare este următoarea: 100 ml de ulei amestecat cu 2 picături ulei esenţial de geranium, 4 picături santal, 4 picături portocală, 6 picături lavandă, 4 picături ulei de melisă şi 2 picături ulei de scorţişoară. Cu această combinaţie nu vei da niciodată greş.

Băi aromatice

Baia cu uleiuri esenţiale calmează sistemul nervos şi relaxează întregul organism. Poţi amesteca uleiurile cu 100 / 200 ml de lapte şi o linguriţă de miere. Amestecul se adaugă doar atunci când cada este plină, pentru că altfel uleiul se evaporă şi se pierd proprietăţile terapeutice. Apa trebuie să fie la o temperatură de minim 35 de grade şi maxim 38.

Sentimentul de protecţie oferit de apă şi căldura relaxantă ajută corpul să se destindă. Uleiurile esenţiale îşi vor face imediat efectul şi după 15 minute, vei putea simţi o stare absolută de relaxare. La ieşirea din baie, usucă-ţi bine corpul şi odihneşte-te timp de o oră.

Există mai multe combinaţii de uleiuri pentru diverse aplicaţii:

Băi anticelulitice: se combină 5 picături de ulei esenţial de lămâie, 2 picături de chiparos şi 3 picături de ienupăr.

Băi pentru răceală: 5 picături de ulei esenţial de bergamotă, 2 picături ulei de portocală şi 3 picături de ylang-ylang.

Băi pentru calmarea durerilor musculare: 2 picături muşeţel, 2 picături ulei esenţial de lavandă şi 2 picături de măghiran.

Băi antireumatice: 2 picături de ulei esenţial de lavandă, 2 picături ulei de ienupăr şi 2 picături ulei de rozmarin.

Acestea sunt cele mai bune tehnici prin care poţi face aromaterapie în propria casă. În magazinele naturiste vei găsi toate uleiurile menţionate şi multe altele pe care nu ţi le-am prezentat. Tot ce trebuie să faci, este să te laşi purtat de miros pe culmile relaxării.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Home deco