Pariul cu natura

Pariul cu natura

A fost odata, in Franta un farmacist. In plin secol al medicamentelor sintetice, el a mizat pe forta vindecatoare a naturii, iar produsele purtand numele lui au devenit cunoscute in toata lumea.

Centrul dermocosmetic Pierre Fabre este adapostit intr-o constructie din aluminiu si sticla cu arhitectura moderna. Ea a fost ridicata intr-o zona bogat impadurita, intr-o poienita naturala. Cei cativa arbori scosi din pamant pentru a largi spatiul au fost replantati in alte zone, mai putin norocoase cu verdeata.

O cascada artificiala, in trepte, susura relaxant in imediata apropiere a cladirii. Interiorul este la fel de avangardist ca si exteriorul.

Birourile par niste sere uriase, in care plante naturale ies direct din pamant, printre pasaje de trecere, birouri si calculatoare. In curtea interioara, cateva eprubete uriase din inox intregesc ansamblul, ca simbol al stiintei, cercetarii si farmaciei moderne.

Insista sa i se spuna farmacist, dar domnul Pierre Fabre este unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri francezi, artizanul unui mic imperiu in domeniile farmaceutic, hidroterapeutic si al produselor dermatocosmetice (produsele Avcne, Ducray, A Derma, Galénic, Klorane si René Furterer).

Reteaua lui de productie, cercetare, comert si servicii numara peste 9.000 de angajati, cu 34 filiale in 140 de tari si o cifra de afaceri de 1,47 miliarde de euro in 2004, dintre care 44% in sectorul international.

Cu peste 1.000 de cercetatori, divizia farmaceutica a grupului consacra 23% din cifra de afaceri anuala proiectelor de cercetare si dezvoltare in cinci domenii terapeutice importate: oncologie, sistem nervos central, cardiologie, medicina interna, urologie, dermatologie.

Toate produsele Pierre Fabre au la baza extracte naturale si sunt fabricate in urma unor studii extinse, realizate in colaborare cu universitati importante din Franta. Fostul farmacist a crezut intotdeauna in proprietatile terapeutice ale plantelor si a dat omului de afaceri intuitia vizionarului. Pierre Fabre s-a nascut la Castres si a studiat la universitatea din Toulouse.

In 1952 a cumparat o farmacie in Castres. Ea exista si astazi, modernizata si automatizata – medicamentele comandate prin computer apar printr-o fanta, ca din automatele cu dulciuri si bauturi racoritoare!

Aici am gasit deopotriva produse ale Grupului Pierre Fabre, dar si ale altor companii, conform politicii concurentei deschise promovate de acesta. Un alt principiu promovat de companie este cel al conservarii naturii.

Redescoperirea patrimoniului vegetal
Laboratoarele Pierre Fabre implinesc anul acesta 40 de ani de experienta in cercetarea si folosirea lumii vegetale in medicina, dermocosmetice, fitoterapie si homeopatie.

Aici se prelucreaza in jur de 2.000 de tone de plante uscate in fiecare an, ceea ce face din Pierre Fabre cel mai important consumator de plante medicinale din Franta. (Obtinerea unui singur kilogram de principiu activ necesita patru tone de frunze uscate!).

Plantele recoltate din intreaga lume sunt trimise la Toulouse si studiate in laboratoare de fitochimie, unde se fac in jur de 200.000 teste biologice pe an.

Plantele sunt supuse unei selectii de varietati care determina specia de cultivat si cele mai bune conditii de cultura. Extractia se face in Franta, la Gaillac, intr-o unitate specializata, singura din Europa care are si aprobarea FDA din SUA.

Sanatate si frumusete
De la sanatate la frumusete este deviza grupului. In aprilie, revista Maxima din Portugalia a acordat departamentului Pierre Fabre Dermo Cosmetice Premiul I "Maxima Beauty and Perfumes 2007" pentru gama de protectie solara Galénic.

In decembrie anul trecut, doua trofee Famili Magazine (acordate de cititorii revistelor Grupului Marie Claire) au revenit Laboratoarelor Avcne (pentru produsele de ingrijire destinate barbatilor) si Laboratoarelor Ducray, pentru gelul Diaseptyl (pentru copii).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Tratamente naturiste