Părintele Veniamin Ilie: “Vedem în jurul nostru semnele timpurilor cele de pe urmă”

Parintele Veniamin Ilie

Părintele Veniamin Ilie ne învață să fim iubitori și toleranți. Să ajutăm și să nu întoarcem privirea când vedem oameni care suferă… Dar câți dintre noi fac gesturile astea? 

Părintele Veniamin Ilie ne spune: iubește, iartă, ajută

Zi de zi vedem în jurul nostru semnele timpurilor cele de pe urmă. Prea multă ură și încrâncenare, prea mult egoism și răutate, nepăsare față de durerile și necazurile semenilor noștri, dezinteres față de nevoile lor. Învățăturile Sfintei Scripturi ne arată care este calea către mântuire, dar egoismul nu ne lasă să vedem mai departe de propria „pătrățică'. Să încercăm ca măcar în ceasul al 13-lea să înviem în noi ce a mai rămas din umanitatea cu care am fost înzestrați la naștere dar pe care am pierdut-o rătăcind prin viață. Iată ce sfaturi ne dă părintele Venianim Ilie:

„Când vei vedea pe aproapele tău că se întristează, degrabă să te sileşti şi să-l înveseleşti; iar de-l vei afla pe el flămând, hrăneşte-l; de-l vei afla în strâmtorare, ajută-l din puţinul tău, şi nu aştepta ca şi el să se revanşeze, ci lasă fapta ta să fie pentru folosul sufletului tău. Atunci când vei putea să-l ajuţi pe aproapele tău, mai de folos îţi este cu puţin să amâni lucrul tău şi să fii de ajutor fratelui tău. De îţi va face vreo supărare, iartă-l şi mai mult să ai dragoste faţă de dânsul, că diavolul caută să îi despartă pe oameni, pentru ca asemenea soldaţilor care se ceartă şi poartă ură, se fac prilej de vătămare din partea potrivnică; aşa şi oamenii când se despart pentru ură, se fac uşor de vătămat, că aceasta urmăreşte diavolul. De aceea, caută să nu mânii sau să te mânii pe aproapele tău, ci mai bine cere-ţi iertare şi când greşeşti tu şi când îţi greşeşte el. Când vei avea prilejul cheamă-l pe aproapele tău în Casa lui Dumnezeu, în Sfânta Biserică Ortodoxă să îşi descopere rădăcinile sale de creaţie a lui Dumnezeu. Prin faptele tale să-i dovedeşti aproapelui tău că Ortodoxia este calea dragostei, a faptelor bune, a unităţii depline, a fericirii, a lui Dumnezeu.'

Foto: Shutterstock

Citește și:

Roagă-te și tu la începutul fiecărui lucru…

Cea mai puternică rugăciune pentru cei bolnavi și suferinzi

Rugăciunea zilei de luni. Rostește-o la început de săptămână dacă vrei să ai parte de noroc și spor în toate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate