(P)Oala de fiert sub presiune de la Delimano, gadgetul de bucătărie
Spre deosebire de oala clasica pe care o avem toti in bucatarie, acest produs prezinta 3 avantaje principale:
1. mancarea se prepara mult mai repede (pana la 70% fata de gatitul in mod traditional)
2. economisim automat energie (gaz) – intre 30% si 60%
3. timpul de fierbere fiind mult mai redus, se pastreaza mai multe vitamine, nutrienti si minerale
Care este secretul din spatele Delimano Tempo Presto?
Delimano Tempo este un sistem complet de gatit ce poate fi folosit zi de zi. Oala sub presiune este disponibila in 3 dimensiuni si in combinatie cu oricare dintre accesoriile din gamaTempo, transforma gatitul intr-o experienta usoara si placuta.
Punctul de fierbere al apei este la 100° C. Odata ce s-a atins aceasta temperatura intr-o cratita normala, ea ramane constanta pana cand se opreste sursa de caldura.
Spre deosebire de gatitul traditional, folosirea unui capac pentru fierbere sub presiune impiedica iesirea aburului generat in timpul fierberii, datorita inchiderii etanse.
Aceasta inseamna ca aburul ramane in oala si contribuie la cresterea presiunii care poate varia si poate fi reglata exact de utilizator cu ajutorul supapei de reglare a presiunii.
Presiunea face si ca temperatura din vas sa creasca la peste 100° C. Temperatura maxima la care ajunge vasul sub presiune Delimano este de 120° C.
Asadar, mancarea ta fierbe mai repede si poti economisi mult timp si energie.
Economisesti cu pana la 70% din timpul de gatit
Gatind sub presiune poti economisi pana la 70% din timpul necesar in mod normal.
Aceasta economie este foarte utila cand trebuie sa prepari cartofi, fasole, tocane, ciorba de vacuta – in loc de multe ore, mancarea ta preferata va fi gata in cateva minute.
Odata ce incepi sa gatesti cu acest vas sub presiune deosebit, il vei folosi zilnic ca sa reduci timpul prea lung petrecut in bucatarie.
Iata cateva exemple:
Castigi 65 minute cand prepari gulasul
Castigi 35 minute la tocata de legume
Castigi 13 minute la cartofi
Mancarea ta va avea un gust mult mai bun – si va fi si mai sanatoasa
Cu ajutorul acestei oale sub presiune, mancarea ta se va prepara delicat, fierband mai putin si intr-un mediu de gatit la aburi fara oxigen. Fiecare minut castigat inseamna un castig in
vitamine, nutrienti si minerale:
Vitamina A: pana la 82%,
Vitamina B1: pana la 77%
Aminoacizii esentiali din proteinele din carne se pastreaza in proportie de pana la 95%
In bucataria ta ramane un miros proaspat si curat – gata cu mirosurile grele de gatit Delimano Tempo Presto este un sistem de gatit etans care impiedica aburul si toate celelalte mirosuri sa iasa din oala sub presiune.
Dupa ce ai gatit cu Delimano Tempo Presto, bucataria ramane fara abur gras si fara mirosuri neplacute de la gatit.
Redu consumul de energie cu pana la 70%, economisind bani Cu ajutorul lui Delimano Tempo vei gati mai rapid, economisind timp si energie, pana la 70% pregatind preparate cu timp mai lung de gatire si intre 30% si 40% la preparatele cu timp mai scurt de gatire.
Pentru a evita surprizele neplacute din bucatarie, oala Delimano Tempo prezinta 4 elemente cheie pentru siguranta deplina
Supapa de reglare a presiunii: permite automat aburului sub presiune sa se elibereze cand se ajunge la nivelul de presiune (temperatura) prestabilit.
Blocaj pentru presiune reziduala: Sistemul de blocare a presiunii blocheaza mecanismul de deschidere a capacului pentru fierbere sub presiune de indata ce incepe sa se acumuleze presiunea si dupa fierbere, capacul nu se poate deschide pana nu s-a eliberat presiunea aburului.
Supapa de siguranta: Daca presiunea creste prea mult, supapa de siguranta permite automat aburului (presiunii) sa iasa.
Fereastra de siguranta: Fereastra de siguranta este un element de siguranta suplimentar inserat in capac. Daca in oala de inox se acumuleaza prea multa presiune, inelul de etansare o impinge afara prin aceasta fereastra, iar astfel aburul este eliberat.
Pentru mai multe detalii vizitati www.delimano.ro