Oamenii de știință au găsit “dovezi clare” că radiațiile telefonului mobil determină apariția cancerului

De-a lungul timpului au existat avertismente cu privire la legătura dintre telefoanele mobile și cancer.

Este un subiect care a fost dezbătut pe scară largă de ani de zile, iar acum oamenii de știință au “dovezi clare” că radiațiile smartphone-urilor cauzează cancer – cel puțin la șobolani.

Cercetătorii de la Programul Naţional de Toxicologie au descoperit că radiaţiile de la telefoane care folosesc 2G și 3G au determinat dezvoltarea tumorilor canceroase la șobolanii masculi.

Dr. John Bucher, care a condus studiul, a declarat: “Credem că legătura dintre frecvențele radio și tumorile la șobolanii de sex masculin este reală”, potrivit publicației Mirror.

În timpul studiului, cercetătorii au ținut șobolanii în camere speciale, unde au expus animalele la radiații telefonice pe parcursul vieții lor. Expunerea la radiații a fost intermitentă – 10 minute și 10 minute oprite, 9 ore pe zi. Cercetătorii au descoperit că șobolanii masculi au dezvoltat tumori la inimă și creier.

Dar, în mod ciudat, acești șobolani au avut tendința de a trăi mai mult decât cei care nu au fost expuși la radiații.

Dr. Michael Wyde, care a lucrat la studiu, a spus: “Acest lucru poate fi explicat printr-o scădere observată a problemelor renale cronice care sunt adesea cauza morții la șobolanii mai în vârstă”.

Din fericire, cercetătorii spun că rezultatele nu înseamnă neapărat că radiaţia telefonului are acelaşi efect asupra omului.

“Expunerile utilizate în studii nu pot fi comparate în mod direct cu expunerea la om atunci când foloseşte un telefon mobil. În studiile noastre, șobolanii și șoarecii au primit radiofrecvențe în întregul corp. Pe de altă parte, oamenii sunt în cea mai mare parte expuși în anumite zone în apropierea locului în care țin telefonul. În plus, nivelurile şi durata de expunere în studiile noastre au fost mai mari decât cu ceea ce oamenii se confruntă”, a spus Dr. Buche

 

Iulia Sandu

Foto: Shutterstock

 

Vezi si:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate