O însoțitoare de zbor care a contractat virusul rujeolei în timpul unei curse aeriene a murit după 5 luni de luptă împotriva bolii infecțioase

Rotem Amitai
Vezi pozele

La sfâșitul lunii martie, însoțitoarea de zbor Rotem Amitai se afla la bordul unei aeronave El Al când a contractat o infecție virală acută.

Rotem a contractat rujeola (pojar), infecție virală acută, extrem de contagioasă, caracterizată prin febră, tuse, conjunctivită și o erupție cutanată maculopapulară generalizată.

După cinci luni în care a luptat cu boala, Rotem Amitai (43 de ani) s-a stins din viață.

Stewardesa companiei aeriene El Al, a leșinat într-o zi de marți de la sfârșitul lunii martie după ce a contractat virusul, intrând la scurt timp într-o comă profundă, scrie People.

Amitai plecase de pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York către Israel când a arătat pentru prima dată simptomele virusului.

O însoțitoare de zbor care a contractat virusul rujeolei în timpul unei curse aeriene a murit după 5 luni de luptă împotriva bolii infecțioase

După ce a dezvoltat encefalită, inflamație a creierului cauzată de virus, Rotem a fost spitalizată, scria atunci The Washington Post.

La doar câteva zile de la aterizarea din Israel, Ministrul Sănătății israelian a publicat o alertă cu privire la un pacient care suferea de pojar și care se afla la bordul aeronavei El Al care zbura de pe Aeroportul JFK către Israel în seara dintre 26 și 27 martie.

La vremea respectivă, oficialii nu au putut confirma nici locul, nici momentul în care Rotem a contractat virusul, însă au precizat că niciunul dintre ceilalți pasageri nu a contractat virusul.

Medicii nu au putut obține detalii de la Rotem însă au intrat în contact cu mama acesteia care a confirmat faptul că fiica ei primise vaccinul împotriva rujeolei în copilărie.

Cu toate acestea, vaccinul pare să nu fi fost suficient de puternic pentru a preveni cele întâmplate.

În anii 1970, pancienților le era administrată o singură doză de vaccin, în timp ce, în prezent, medicii din Israel recomandă administrarea unei doze la 12 luni și a alteia în primul an al ciclului gimnazial.

Foto: Facebook

Citește și:

Nu renunță la cocul care a făcut-o celebră nici după ce a născut, dar acum are o explicație. De ce preferă Meghan Markle această coafură?

Apartamentul în care a locuit Kate Middleton, vândut pentru 1,88 de milioane de lire, cu 70 de mii de lire sub cererea inițială

După ce și-a anunțat a doua sarcină pe Instagram, vedeta a apărut pentru prima dată cu burtica la un eveniment monden! Ce rochie a purtat?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate