Nihil Sine Deo. Iată de ce nu mai rezistă căsniciile…

Căsătoria este una dintre cele șapte Sfinte Taine bisericești. Este o făgăduință pe care cei doi și-o fac unul celuilalt, dar pe care, din păcate, cu timpul o mai uită… Oricât de hulită este azi Biserica, oricât de luate în derâdere sunt azi învățăturile ei, să nu uite nimeni, niciodată, că misiunea de la care nu s-a abătut nici atunci când unii oameni au început să îi întoarcă spatele, a fost aceea de a propovădui dragostea, bunătatea, iertarea… Niciodată ura, trufia, răutatea, mândria, orgoliul sau fățărnicia. Iată ce sfaturi oferă tinerilor care urmează să se căsătorească, pentru ca familia să reziste în fața tuturor „furtunilor' vieții.

 • Nu se poate să ai o căsnicie fericită fără Dumnezeu. El este cel care uneşte bărbatul cu femeia în înţelegere şi-i ajută în slăbiciunile lor. Oricât de mare ar fi iubirea dintre cei doi, probleme tot vor apărea pentru că toţi păcătuim şi diavolul îşi bagă coada ca să încurce lucrurile. Aşa că tot ceea ce zidiţi împreună, să fie zidiţi în Dumnezeu şi cu ajutorul lui Dumnezeu.
 • Temelia pe care veţi clădi viaţa de familie, ca taină a lui Dumnezeu, este nunta creştină cu tot ceea ce implică.
 • Să vă rugaţi lui Dumnezeu în fiecare seară unul pentru altul. Rugaţi-vă cu cuvintele voastre simple, numai rugaţi-vă unul pentru celălalt. Când vezi că partenerul greşeşte sau o ia pe calea cea rea, spune-i dar nu insista, şi du-te să te rogi pentru el (sau ea) şi vei simţi imediat cum se schimbă.
 • Mergeţi mereu împreună la Sfânta Liturghie, mărturisiţi-vă cât de des păcatele părintelui duhovnic (e foarte important să aveţi acelaşi duhovnic), împărtăşiţi-vă şi rugaţi-vă împreună.
 • Fiţi diplomaţi şi înţelepţi când vedeţi că celălalt se aprinde de mânie sau de supărare, nu-i staţi în cale, lăsaţi-l să se liniştească şi apoi discutaţi. Când apar certuri folosiţi-vă de o glumă sau schimbaţi subiectul, ca să evitaţi contrazicerile.

 • Nu încercaţi să-l schimbaţi pe cel de lângă voi, ci schimbaţi-vă voi mai întâi. Numai Dumnezeu poate schimba inima omului.
 • Faceţi cât mai multe lucruri împreună, postiţi şi rugaţi-vă împreună cu toată familia.
 • Una din cele mai mari greşeli ale căsniciei este să vorbeşti de rău rudele soţului (soţiei) şi în special părinţii. Lucrul acesta duce la certuri mari, şi pe viitor vei fi răsplătit cu aceeaşi monedă. Acceptaţi şi respectaţi rudele soţiei (soţului) aşa cum şi voi vreţi ca soţul (soţia) să vă accepte şi să vă respecte rudele.
 • Fiţi conştienţi că o să apară şi momente de răceală şi monotonie, dar Dumnezeu şi Maica Domnului pot aduce liniştea şi iubirea din nou, trebuie doar să cereţi asta.
 • Să nu-ţi vorbeşti de rău soţul (soţia) în discuţiile cu ceilalţi, pentru că e ca şi cum ai vorbi rău de tine, şi făcând aşa vei simţi efectul răului pe care-l porţi în inimă prima dată când dai ochii cu cel iubit.
 • Nu vă feriţi să aveţi copii căci ei vă vor face să vă iubiţi şi mai mult.

Foto: Shutterstock

Citește și:

De unde vine numele Mânăstirii Pasărea

Se spune că icoana Făcătoare de minuni de la Ocnele Mari dispare noaptea

Rugăciunea care te scapă de orice rău – Rostește-o în fiecare duminică

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate