Se spune că icoana Făcătoare de minuni de la Ocnele Mari dispare noaptea

Icoanele făcătoare de minune ne-au fascinat de la începuturile lumii creștine. Se spune că icoana Făcătoare de minuni de la Ocnele Mari dispare noaptea.

Dacă vreodată vă duc drumurile prin localitatea Ocnele Mari (județul Vâlcea), nu ratați Biserica Sfântul Gheorghe din centrul orașului. Nu doar pentru că este o biserică veche de patru secole, ci pentru că ea adăpostește o icoană făcătoare de minuni, a Maicii Domnului. O icoană la care toți cei veniți să se roage cu credință au primit ajutor și alinare pentru suferințele trupului și ale sufletului. Despre originea acestei sfinte icoane, însă, din păcate nu se ştiu prea multe lucruri.

Anul în care a fost pictată şi cine a realizat-o rămân necunoscute. Tot ceea ce s-a păstrat este anul în care ea a fost placată în argint. La baza ei apare o inscripţie cu litere chirilice care spune că ferecătura s-a realizat prin anii ’50 ai secolului al XIX-lea.

Legendele ţesute în jurul acestei icoane sunt numeroase. Cea mai răspândită şi încă învăluită în mister rămâne cea legată de strămutarea ei de la bisericuţa de pe deal la biserica parohială.

Se spune că icoana, pe vremea când se afla în biserica parohială, se muta în vechea biserică. Seara era lăsată în biserica având hramul Adormirea Maicii Domnului, iar dimineaţa preoții o găseau în vechea biserică. O altă legendă spune că, în anul 1854, un negustor de prin părţile Dunării ar fi venit să se roage la Maica Domnului pentru a scăpa de o boală incurabilă. Miracolul s-a produs şi, drept mulţumire că a fost vindecat, negustorul a contribuit la placarea cu argint a acestei icoane pictată pe lemn. Biserica și icoana adăpostită în ea sunt, amândouă, obiective importante pentru pelerinii care vin din toate colțurile țării pentru a se închina ei. Iar minunile săvârșite de aceasta continuă să aibă loc și în zilele noastre.

Foto: Wikipedia

Citește și:

Rugăciunea care te scapă de orice rău – Rostește-o în fiecare duminică

Părintele Veniamin Ilie ne spune: iubește, iartă, ajută… iar sufletul tău își va găsi liniștea!

Roagă-te și tu la începutul fiecărui lucru…

 

Află mai multe și despre icoana făcătoare de minună de la Mănăstirea Nicula

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate