Motivul pentru care relațiile din zilele noastre nu mai rezistă. Psihologii au găsit explicația

Relațiile din zilele noastre ajung să se destrame foarte repede, multe dintre cuplurile proaspăt căsătorite ajungând la divorț după doar 2-3 ani de mariaj. Acest lucru i-a pus pe gânduri pe experți, care au încercat să găsească motivul pentru care relațiile nu mai rezistă.

Relațiile și căsătoriile din zilele noastre nu mai seamănă deloc cu cele ale părinților sau bunicilor noștri și asta pentru că și percepțiile noastre despre iubire s-au schimbat. Întrebat care este motivul pentru care relațiile ajung să se destrame, profesorul de psihologie Eli Finkel a găsit o explicație, care ar putea reprezenta cauza despărțirilor pe care le vedem atât în viața de zi cu zi, cât și la televizor sau în paginile revistelor.

Motivul pentru care relațiile din zilele noastre nu mai rezistă

Eli Finkel este de părere că în prezent, oamenii așteaptă mult prea mult de la partenerii de viață, ceea ce face ca relația de cuplu să înceapă ușor să scârțâie atunci când dorințele nu sunt îndeplinite, potrivit independent.co.uk.  Astfel, dacă își doresc relații de lungă durată, oamenii trebuie să învețe să își reducă așteptările și să se mulțumească cu mai puțin. În plus, ideea de căsătorie nu trebuie să se traducă prin obligația partenerului de a face tot timpul pe placul persoanei iubite, ci prin găsirea unui echilibru între dorințele ambilor soți.

În cuplurile din zilele noastre, atât femeile, cât și bărbații își doresc relații perfecte, parteneri care să nu greșească niciodată și cum acest lucru se întâmplă destul de rar, oamenii se aleg la final cu o mare dezamăgire și ajung să pună capăt relației.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce diferență de vârstă trebuie să fie între tine și partener pentru a avea o relație fericită. Cercetătorii au dat verdictul!

Semnele care îți arată că urmează să fii cerută de soție

Cum te schimbă căsătoria și ce se întâmplă în organismul tău după ce faci mare pas

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex