Monoglutamatul de Sodiu sau E621 cel mai periculos ingredient din mâncarea noastră

Monoglutamatul de Sodiu

Monoglutamatul de Sodiu sau E621 ajută anumite alimente, cum sunt de exemplu crenvurștii, obtinuți din resturi bizare de carne pe care oricine le-ar arunca la gunoi, să fie un produs atât de delicios, încât să mai ceri încă unul. Te face să mai vrei, să mai ceri și să-l preferi altor alimente. Este ceea ce se cheamă dependență.

Se mai numește al cincilea gust, parafrazând titlul unui film celebru. În momentul în care papilele gustative intră în contact cu acest gust, creierul va fi păcălit cu o senzație de plăcere euforică. Și-ți mai cere.

Cei care mănâncă des alimente procesate și îmbogățite cu monoglutamat de sodiu vor ajunge să dezvolte o așa mare dependență încât fructele și legume în stare crudă li se vor părea alimente care nu le aduc niciun pic de satisfacție.

Problema e că acești oameni nu sunt cu nimic vinovați pentru această alegere alimentară. Ei sunt victime ale unei manipulări la nivel biochimic.

Monoglutamatul de Sodiu sau E621 dăunător pentru organism

Din punct de vedere științific monoglutamatul de sodiu este un aditiv alimentar denumit și potențiator de gust' format din 79% Acid Glutamic si 21% sare. Acidul glutamic este cel mai abundant neurotransmițător excitator din sistemul nervos. Această substanță este una deosebit de dăunătoare pentru sănătate. În timp, și consumată cu regularitate, prin alimentația de tip fast-food, ea provoacă Alzheimer și Parkinson, deficit de atenție, oboseală cronică, depresie și tulburări de comportament.

Monoglutamatul de Sodiu sau E621afectează glanda pitulară – dereglând astfel întregul echilibru hormonal al organismului.

Monoglutamatul de Sodiu sau E621 este responsabil cu obezitatea deoarece crește cu 40% -50% pofta de mâncare. Te va face să-ți dorești să mănânci chiar dacă nu îți este foame. Provoacă dependență și are un efect vasoconstrictor asupra sistemului circulator, îngustând vasele de sânge.

Ce-i de făcut?

Simplu! CITEȘTE ETICHETELE ALIMENTELOR ȘI NU MAI MÂNCA LA FAST FOOD. Cea mai bună alegere rămâne hrana vie, legumele și fructele bogate în fibre, vitamine și minerale esențiale organismului.

foto: 123rf

Citește și:

Ce este imunoterapia? Ce trebuie să ştii despre cea mai revoluționară metodă de tratare a cancerului+

Ce sunt faţetele dentare? Care sunt avantajele şi dezavantajele folosirii acestei proceduri

De ce simțim dureri puternice de articulații atunci când temperaturile oscilează?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului