De ce simțim dureri puternice de articulații atunci când temperaturile oscilează?

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Când temperaturile oscilează, când vremea este schimbătoare și trecem de la zilele caniculare la cele cu precipitații abundente, vânt și frig organismul are de suferit. Se întâmplă de foarte multe ori ca oamenii să acuze dureri de articulații, în zona genunchiului, șoldului sau umărului, iar acest lucru nu este deloc întâmplător.

În mod direct sau indirect, tot ce se întâmplă în mediul înconjurător ajunge să își pună amprenta asupra noastră. Schimbările de temperatură sunt de multe ori vinovate pentru apariția unui dezechilibru la nivelul organismului. Dacă unele persoane se plâng de dureri de spate sau articulații, cele cu un sistem imunitar scăzut au șansele mari să răcească.

De ce simțim dureri puternice de articulații atunci când temperaturile oscilează?

Durerile de articulații sunt o problemă cu care se confruntă o mulțime de persoane atunci când vremea este schimbătoare, motiv pentru care am cerut părerea medicului Ion Bogdan Codorean, un specialist care poate explica cu exactitate care este cauza acestor probleme de sănătate. Invitat în cadrul emisiunii “Lifestyle sănătos”, difuzată de revista Avantaje, Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie-traumatologie, a arătat care este legătura între aceste dureri și schimbările de temperatură.

“Durerile nu apar din cauza temperaturii neapărat, apar pentru că se modifică presiunea atmosferică și sunt anumite boli, anumite leziuni, mai ales cele de cartilaj, în care schimbarea de presiune atmosferică poate să determine astfel de dureri. Sunt așa numitele boli meteodependente. De obicei, durerile meteodependente nu sunt foarte mari decât la pacienții care au suferit de curând diferite operații și atunci putem lua un antiinflamator ca să scădem aceste dureri.”, a spus Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie-traumatologie.

Dacă multe persoane pun durerile de articulații pe seama diferențelor de temperatură, în realitate, acestea apar ca urmare a modificărilor presiunii atmosferice și pot fi tratate prin administrarea antiinflamatoarelor.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea părerea medicului Ion Bogdan Codorean.

Foto: 123rf.com

Citește și:

3 alimente pe care să le eviți atunci când mergi în vacanță. Cum îți protejezi organismul de indigestie?

Ce este screeningul? Tot ce trebuie să știi despre metoda revoluționară pentru depistarea bolilor în fazele incipiente

Ce cantitate de nuci ar trebui să consumi zilnic pentru a preveni diabetul de tip 2?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Lifestyle sănătos