Mesaje de Sfinții Petru și Pavel. Imagini și felicitări pentru cei dragi

Ziua de 29 iunie este un prilej de mare sărbătoare în casele foarte multor români și asta pentru că în această zi sunt sărbărtoriți Sfinții Petru și Pavel. Noi îți oferim o lista de urări și mesaje de Sfinții Petru și Pavel, pe care să le trimiți celor dragi.

Sfinții Petru și Pavel sunt sărbătoriți în data de 29 iunie, în fiecare an, sărbătoarea venind după o perioadă de post. În ceea ce privește Postul Sfinților Petru și Pavel, acesta este unul special, iar durata acestuia este stabilită în funcție de Sărbătoarea Paștelui.

Cine au fost Sfinții Petru și Pavel?

Sfântul Apostul Petru a fost fiul lui Iona și fratele Apostolului Andrei. Acesta a dus mai departe cuvântul lui Hristos în Ierusalim, Iudeea, Samaria, Asia Mică, Babilon și  la Roma. Inițial, numele Sfântului Petru a fost  Simon, însă Mântuitorul l-a numit Chifa, care în traducere înseamnă piatră. Sfântul Apostul Petru a murit răstignit pe cruce, în anul 67, pe 29 iunie, potrivit crestinortodox.ro.

Sfântul Apostol Pavel a luptat o perioada împotriva creștinilor, el participând la  uciderea arhidiaconului Ștefan. Acesta și-a întors fața către Dumnezeu în momentul în care Iisus Hristos i s-a arătat pe calea Damascului, spunându-i: “Saule, Saule de ce mă prigonești?”. După acest eveniment, Sfântul Apostul Pavel a mers în trei călătorii misionare și a scris 14 epistole, care se regăsesc în Sfânta Scriptură. La fel ca Sfântul Apostol Petru, Sfântul Apostol Pavel a fost decapitat în anul 67, din ordinul împăratului Nero.

Mesaje de Sfinții Petru și Pavel

Dacă ai prieteni apropiați, dar și rude care își sărbătoresc onomastica în această zi, trebuie să alegi un mesaj inspirat pentru a le face cele mai frumoase urăi. Noi am selectat câteva mesaje pe care le poți trimite celor dragi.

Mesaje de Sfinții Petru și Pavel

Mesaje de Sfinții Petru și Pavel pentru părinți

 • Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni. Iti doresc o zi de Sfintii  Petru si Pavel foarte frumoasa !
 • Iti urez o zi numelui luminoasa precum o zi de vara, la fel de fericita precum cantecul privighetoarei si la fel de frumoasa precum o gradina plina cu flori.
 • Iti doresc sa ai parte de o zi de nume minunata si sa stii ca te iubesc nespus de mult!
 • Fie ca sfintii ce te protejaza sa-ti aduca mult noroc, fericire si impliniri. Sa ai o zi minunata !
 • Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La multi ani !

Mesaje de Sfinții Petru și Pavel pentru prieteni

 • Fie ca Sfantul Petru/Pavel pe care il reprezinti, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita! La Multi Ani !
 • Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine, ma alatur si eu celor ce-ti doresc din adancul sufletului sa ai parte numai de impliniri, satisfactii si multa sanatate. La multi ani!
 • Prietenul meu cel mai bun, astazi este ziua ta. Iti urez sa ai parte numai de zile senine si Sfantul al carui nume il pori sa te protejeze mereu! La multi ani!
 • Draga Pavel/ Petru, de ziua numelui tau iti doresc sa ramai mereu asa cum esti acum, un prieten bun, de nedejde, haios si cu picioarele pe pamant. La multi ani!

Mesaje de Sfinții Petru și Pavel

Mesaje de Sfinții Petru și Pavel pentru iubit/ iubită

 • Cineva acolo sus te iubește … cineva aici jos ține tare mult la tine. La mulți ani!
 • Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu să-ți dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri și multă iubire! La mulți ani!
 • Îți doresc să zâmbești. Pentru ca atunci totul va fi bine și vei găsi puterea să răzbați peste orice greutăți. La multi ani, de Sfinții Petru și Pavel!

Foto: shutterstock.ro, 123rf.com

Citește și:

Zi importantă pentru creștini. Astăzi începe Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Tradiții și obiceiuri specifice sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Un mare sfânt este pomenit astăzi în calendarul ortodox. Foarte mulți români îi poartă numele

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate