Medicii români despre Covid-19: Dr. Rubin Munteanu “În cazul infectării, pacienții oncologici vor avea puține șanse să supraviețuiască”

dr. Rubin Munteanu

În exclusivitate pentru revista Avantaje am întrebat câțiva dintre cei mai apreciați medici români care e pericolul real care se împrăștie odată cu acest virus. Chirurgul Rubin Munteanu  spune că “vremea cuvintelor frumoase a trecut. Voi fi sincer, sintetic și direct.” 

Domnule doctor Rubin Munteanu, de ce trebuie să ne sperie acest virus? Și de ce trebuie să tratăm cu maximă seriozitate această situație?

Pentru că orice război trebuie tratat cu maximă seriozitate. Iar acesta este un război.

Dacă ne îmbolnăvim și luăm acest nou virus dezvoltăm imunitate? Se spune că în Italia au fost persoane care s-au îmbolnăvit din nou după externare.

Este o boală despre care nu știm foarte multe lucruri. Profesia mea m-a învățat să pun răul înainte, așa încât să acționez maximal. Dacă se dovedește că nu a fost nevoie, atunci e doar un consum inutil de energie. Dar dacă e nevoie, atunci e mult mai bine să fi proactiv. Maximal proactiv.

Ce se întâmplă în cazul pacienților oncologici care iau Coronavirus?

Pacienții oncologici vor avea puține șanse să supraviețuiască.

Nu vom putea sta acasă luni întregi… Câteva săptămâni, da. Credeți că românii vor fi suficient de conștienți timp de câteva luni?

Nu avem de ales între medicină și… economie. Trebuie să găsim soluții astfel încât să supraviețuim și noi și economia.

Eu cred că trebuie izolați toți oamenii peste 60 de ani pentru a fi protejați, iar cei sub 60 de ani trebuie să muncească pentru ca economia să funcționeze. Tinerii trebuie să-i protejeze și să-i salveze pe cei în vârstă. Din păcate nu există un scenariu optimist pentru ce va să fie. Cred că trebuie să spunem adevărul brutal… oamenii se vor speria la început dar apoi se vor aduna și vor face ce trebuie. În chirurgie avem un concept pentru situațiile foarte grave: damage control. Aici suntem.

FOTO: 123rf

Citeste si:

Poveste adevărată: Lucetta Amelotti și Carlo Morandotti uciși de coronavirus

Poveste adevărată: Bianca îi povestește lui Flick Domnul Rimă cum a aflat că are Coronavirus

Irina Rimes, reclamații din partea vecinilor din cauza gălăgiei! „Ne plictisim în izolare'

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Interviurile Avantaje