Poveste adevărată: Lucetta Amelotti și Carlo Morandotti uciși de coronavirus

Lucetta Amelotti și Carlo Morandotti… Două nume pe lista celor care au fost uciși de coronavirus în Italia. Sunt mii în Italia, zeci de mii în lume. Pentru ai lor, însă, sunt Lucetta și Carlo, doi italieni care până acum o lună își vedeau de viața lor.

Ea, Lucetta, avea 64 de ani și 2 job-uri – lucra la un laborator de analize medicale și la un azil de bătrâni. Femeia a fost prima care a prezentat cumplitele simptome ale bolii declanșate de coronavirus.

La câteva zile după, aceleași simptome a început să le simtă și soțul Carlo, 66 de ani. Sfârșitul i-a găsit, la fel, unul după altul, la câteva ore distanță. Fiecare în patul lui de spital, fără ca măcar să se mai privească pentru ultima dată.

Cei doi soți, care locuiau în Lombardia, aveau 2 copii. O fiică de 28 de ani, pozitivă, internată în spital și fiul lor, de 38 de ani, care locuiește în Toscana și este izolat la domiciliu.

Coronavirusul a ucis 5 oameni în România

La data scrierii acestui material în România s-au înregistrat deja 5 oameni care au fost uciși de coronavirus. Sigur, vorbim despre oameni de peste 65 de ani care aveau și alte probleme medicale. Acesta este motivul pentru care trebuie să respectăm cu sfințenie măsurile de izolare.

„Virusul Covid 19 este un virus nou, produs printr-o mutație apărută recent. Ca orice boală nouă, nu-i știm exact evoluția naturală în organismul nostru și nici tratamentul acesteia. Dar teama cea mai mare este dată de contagiozitatea crescută a acestui virus, care duce la îmbolnăviri masive, cu un număr mare de pacienți gravi înspre serviciile de terapie intensivă și blocarea acestora. Tocmai de aceea îmbolnăvirea simultană a unui procent important din populație trebuie evitată', povestește pentru Avantaje.ro chirurgul oncolog Octav Ginghină.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate