Mărul cu coajă, un pericol pentru sănătate?

Marul cu coajă, un periculos pentru sanatate

Un măr pe zi ține medicul la distanță, spune un proverb. Însă intervine o altă problemă: cum îl consumăm, pentru a fi cu adevărat benefic pentru organism? Cu coajă sau fără? Află de unde au pornit aceste avertismente și cum e mai bine să procedezi când vrei să mănânci un măr.

Mărul cu coajă sau fără?

Coaja merelor este un cocktail de ingrediente necesare organismului. De exemplu, jumătate din cantitatea de fibre dintr-un măr se găsește în coajă. De asemenea, o altă substanță care se găsește doar în coajă, quercitina, ajută la reglarea problemelor respiratorii. În mod ideal, mărul ar trebui să fie mâncat cu coajă. Și poți face lucrul acesta dacă știi că proveniența mărului este dintr-o livadă unde nu s-au folosit pesticide. Și cel mai bine ar fi să găsești o astfel de sursă, constantă, pentru a te bucura din plin nu doar de gustul delicios, ci și de numeroase efecte pozitive pe care le au merele asupra sănătății.

De la supermarket?

Dacă însă sursa ta constantă de mere este cel mai apropiat supermarket, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a-i consuma coaja, pentru că acolo sunt depozitate pesticidele. Și, oricât ai încerca să îl speli, tot nu vei putea îndepărta în totalitate substanțele toxice.

O altă variantă, dacă nu ai o sursă sigură la îndemână, în afară de supermarket, este să consumi fructe organice care, spune teoria, nu sunt tratate cu substanțe chimice dăunătoare.

Cum le dai merele copiilor?

Și pentru copii, regula este aceeași. Dacă provine dintr-o sursă sigură, mărul poate fi consumat ca atare. Ca și în cazul adulților, servește fructele în prima parte a zilei, cu circa o jumătate de oră înainte de masă, astfel încât să fie eficiente în reglarea digestiei și a tranzitului. Consumate după masă, vor avea un efect invers, de încetinire a metabolismului.

Foto: Shutterstock

Vezi și:

Ce fructe ajută la prevenția cancerului?

Zece fructe exotice despre care nici nu ai auzit

De ce să mănânci fructe și legume congelate?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate