I s-a spus că este vorba despre o simplă răceală, după care a primit un diagnostic care i-a schimbat viața: “Cea mai traumatizantă parte a acestei experiențe a fost…”

Meagan Bechtold are acum 27 de ani, iar diagnosticul pe care l-a primit în urmă cu un an i-a schimbat în mod radical viața. Se simțea rău și a mers la medic unde i s-a spus că este vorba despre o simplă răceală, apoi medicii au pus simptomele pe seama unei alergii sau bronșite, urmând ca în final să descopere că era vorba despre o problemă de sănătate mult mai gravă.

A primit de trei ori la rând diagnosticul greșit și pentru că tratamentele nu dădeau rezultate, tânăra a decis să facă investigații amănunțite. O tomografie a arătat că la nivelul diafragmei exista o tumoră de 13 cm, iar la scurt timp după ce medicii au descoperit acest lucru, Meagan Bechtold a început curele de chimioterapie.

I s-a spus că este vorba despre o simplă răceală, după care a primit un diagnostic care i-a schimbat viața

Problemele ei de sănătate au început timid, fiind vorba despre o simplă tuse.

“Am avut o tuse uscată în martie anul trecut, iar în anul precedent am fost diagnosticată cu bronșită. Am mers la spital de trei ori. Prima oară mi s-a spus că am o răceală, a doua oară că am o alergie, iar a treia oară mi s-a zis că am bronșită.”, a povestit  Meagan Bechtold, potrivit dailymail.co.uk.

Medicul care se ocupa de cazul ei i-a spus că dacă tratamentul cu antibiotice nu va da rezultate este nevoie de o radiografie care să arate ce se întâmplă cu adevărat la nivelul organismului. Tânăra a fost atât de speriată încât s-a gândit că ar putea suferi de cancer pulmonar. A început să caute simptomele pe internet, însă ulterior a decis să aștepte diagnosticul venit din partea medicilor.

Înainte de a pleca în vacanță, Meagan Bechtold a făcut o radiografie, iar aceasta a scos la iveală un diagnostic dur: limfom Hodgkin. Verdictul medicilor a speriat-o pe tânără, însă aceștia au ținut să precizeze că acest tip de cancer este pe lista celor care pot fi tratate, existând șanse mari de supraviețuire.

După ce a primit diagnosticul, Meagan Bechtold a început chimioterapia, iar tratamentul a fost dificil de suportat. Tânăra a slăbit mai bine de 10 kilograme, a avut de suferit din cauza aftelor apărute la nivelul cavității bucale, s-a confruntat cu oboseala cronică, ajungând să doarmă chiar și 3 zile consecutiv. Cu toate acestea, căderea părului a fost lucrul care i-a provocat tinerei o adevărată traumă.

“Pierderea părului a fost cea mai traumatizantă parte a acestei experiențe. Am fost complet naivă crezând că eu voi fi diferită și că nu îmi voi pierde părul.”, a spus Meagan Bechtold.

Văzând că părul a început să îi pice din ce în ce mai rău, tânăra a decis să se tundă bob, dar nici această soluție nu a funcționat.

“Bobul meu drăguț a durat aproximativ două zile până când părul meu a început să pice. Am început să am părți în care părul dispăruse, după care acesta era peste tot: pe podea, în chiuvetă, pe pernă, în mâncare. Știm că trebuia să îl rad, așa că în acea zi i-am cerut soțului meu să facă acest lucru pentru mine. Am plâns tot timpul. Părul era o parte importantă a identității mele și eram binecuvântată pentru că era lung și gros, motiv pentru care am simțit că m-am pierdut.”, a mărturisit Meagan Bechtold.

Chiar dacă a trecut printr-o adevărată traumă, cu timpul, tânăra a învățat să își accepte noul aspect fizic, să lupte împotriva bolii și să rămână pozitivă. Astfel, tânăra mărturisește că boala a ajutat-o să aprecieze lucrurile mici, dar care contează cu adevărat.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Meagan Bechtold.

Foto: facebook

Citește și:

Fibromul uterin este o tumoare, dar NU canceroasă!

Tipul de cancer care este depistat tardiv în rândul tinerilor. Semnele pe care nu trebuie să le ignori!

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre radioterapie. Care sunt efectele reale ale iradierii asupra organismului

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din #NUcancerului