De ce e bine să mănânci fructe şi legume congelate

beneficiile fructelor și legumelor înghețate

beneficiile fructelor și legumelor înghețate

Fructele și legumele congelate se găsesc în mai toate magazinele și de-a lungul timpului au tot existat discuții despre cât de sănătoase sunt ele și care sunt beneficiile lor pentru sănătate.

Chiar dacă ani la rând oamenii erau sfătuiți să consume fructe și legume în stare proaspătă, acum cercetătorii vin să distrugă acest mit și recomandă consumul de legume și fructe congelate. Mai exact, studiile în domeniul gastronomiei au demonstrat că prin înghețare, fructele și legumele au un nivel mai ridicat de vitamine și minerale, spre deosebire de cele consumate în stare proaspătă.

Dacă până acum fructele și legumele congelate erau doar o metodă pentru a economi timp și bani, acum ele reprezintă și o alternativă sănătoasă. În urma studiilor, cercetătorii au descoperit că nu există o diferență notabilă între numărul de nutrieți și vitamine existente în legumele proaspete, comparativ cu cele înghețate, ba mai mult, cele congelate chiar se bucură de mai multe proprietăți.

Pentru ca legumele și fructele să își păstreze calitatea este foarte important ca procesul de congelare să dureze cât mai puțin.  Astfel, cu cât durează mai mult ca legumele și fructele să fie înghețate, cu atât se vor pierde mai multe vitamine și minerale. Specialiștii au concluzionat că nu există diferențe din punct de vedere nutrițional între fructele și legumele înghețate și cele proaspete și asta pentru că acestea sunt înghețate imediat după recoltare și nu au timp să își piardă proprietățile, potrivit thesun.co.uk.

Indiferent de forma sub care sunt consumate, nutriționiștii recomandă ca legumele și fructele să fie parte din meniul zilnic și asta pentru că ele ajută la o bună funcționare a organismului.

Foto: 123rf.com

Citește și:

5 portii de fructe si legume pe zi

Sanatate din fructe si legume

Cum depozitezi corect fructele și legumele. Ce păstrezi la frigider și ce nu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate