Marchiză cu vișine și ciocolată
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/10/marchiza-cu-visine-si-ciocolata.png)
10-12 porții gata în 45 de minute + timp de refrigerare peste noapte, 697-581 calorii per porție, 53-44 g grăsimi, 48-40 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării marchizei cu vișine și ciocolată
300 g ciocolată amăruie, tocată
125 g unt nesărat, tăiat cuburi
1 linguriță esență de vanilie
6 gălbenușuri
165 g zahăr tos
500 ml frișcă lichidă
50 g cacao, cernută
Pentru crema de umplutură
400 g vișine în alcool (din vișinată sau înmuiate în kirsch)
Pentru glazură
100 g ciocolată amăruie, tocată
O mână vișine decongelate
Ornament strălucitor comestibil
Ai nevoie de formă de chec de 1,4 litri, tapetată cu film alimentar pus în dublu
Cum prepari marchiza cu vișine și ciocolată
1 Într-un vas neaderent așezat pe foc mic, topește ciocolata, untul, vanilia. Amestecă pentru omogenizare și lasă deoparte să se răcească.
2 Cu ajutorul telului electric combină gălbenușurile cu zahărul, până când obții o cremă consistentă. Micșorează viteza și încorporează amestecul cu
ciocolată. Încorporează cacaua și apoi frișca. Atenție la amestec, pentru că nu trebuie să fie prea vâscos, ci ușor tartinabil.
3 Toarnă jumătate din cantitate în formă și așază un strat de vișine în centru. Toarnă deasupra compoziția rămasă și nivelează suprafața. Dă la frigider
și lasă să stea peste noapte. Transferă pe platoul de servit și dă din nou la frigider minimum 20 minute.
4 Pentru glazură, topește ciocolata la microunde câteva minute și lasă să se răcorească. Stropește marchiza și ornează cu vișine proaspete decongelate
și cu ornamentul. Taie cu cuțitul înmuiat în apă fierbinte și șters.
Uite cele mai simple retete de dulceata de visine!