Mami, vreau să fac decoraţiuni pentru Halloween

Dovleac

Copiii nu preiau doar ce-i bun de la adulţi, peste tot fiind bombardaţi cu Halloween în sus, Halloween în jos (la grădiniţă, la şcoală, la televizor, la joacă, în magazine), astfel că ne-am trezit că vor şi ei să facă măcar nişte decoraţiuni pentru Halloween.

Deşi nu facem parte din categoria persoanelor care au aderat la această sărbătoare numită Halloween şi nu dorim să ne învăţăm copiii să iubească acest ritual păgân, suntem cumva obligaţi de odraselele noastre să ne jucăm făcând ceva creativ.

Creativitatea nefiind un lucru rău (orice lucru rău poate avea o părtică bună), nu vedem nimic ieşit din comun în a face obiecte haioase din tot felul de lucruri, borcane, dovleci, cartoane, globuri, materiale din pânză etc.

Vă prezentăm mai jos câteva decoraţiuni care ne-am gândit că vor fi uşor de făcut împreună cu copiii.

Citeşte şi Nu doar de Halloween se alungă duhurile rele

Decoraţiuni pentru Halloween 

 Dovleci rasfatati

Dovleci răsfăţaţi

Pentru copii de 5-7 ani

Veţi avea nevoie de următoarele lucruri:

  • Mai mulţi dovleci
  • Vopseluri acrilice
  • Pensulă pentru pictat
  • Sclipici
  • Scotch
  • Creion

Modul de lucru:

  1. Vopsiţi dovlecii cu diferite culori deschise şi modele. Cât vopseaua e încă umedă, stropiţi cu niţel sclipici deasupra dovleacului.
  2. Dacă vreţi să obţineţi efectul de dungi, rupeţi bucăţi de scotch, potrivite ca lungime, şi lipiţi-le în mai multe locuri, pe verticală, apoi pictaţi restul, tot pe verticală, cu negru. Lăsaţi să se usuce şi dezlipiţi bucăţile de scotch. Luaţi pensula şi adăugaţi pe suprafeţele pictate, mici şi scurte dungi neuniforme, folosing culorile bleu şi roz. La final, vopsiţi coada dovleacului.
  3. Pentru a obţine un dovleac cu puncte, vopsiţi mai întâi ¾ din suprafaţa dovleacului cu două straturi de vopsea albă şi lăsaţi să se usuce. Mai apoi, înmuiaţi capătul creionului (nu cel cu culoare) în vopseaua de culoare roz şi ştampilaţi suprafaţa albă a dovleacului, pentru a crea modelul punctat.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni