Luna schimbarilor…

Luna schimbarilor…

…decisive pentru viitorul plantelor tale. Acum muncesti mai mult, dar merita – florile te vor rasplati cu frumusetea si coloritul lor.

Odata cu venirea primaverii, plantele care au hibernat toata iarna incep sa-si reia cresterea. Acorda-le mai multa atentie, pentru ca de modul in care le ingrijesti acum depinde dezvoltarea lor pe tot parcursul anului.

Apropie plantele cat mai mult de ferestre pentru ca lumina sa le favorizeze cresterea; sterge de praf frunzele mai mari, ca sa poata respira bine.

Usor de urmat
Creste progresiv ritmul udarii pentru a ajunge sa le uzi de doua ori pe saptamana. Este si timpul sa reiei udarea cactusilor si a plantelor suculente, dar nu exagera, suntem de-abia la inceputul primaverii. Muta plantele care stau inghesuite in ghivece in vase de marime potrivita. Spre sfarsitul lunii, muta si plantele a caror inflorire s-a terminat (orhideele, de pilda).

Ghivece vesele
Profita de momentul transplantarii ca sa aduci o nota de originalitate: veritabile aranjamente florale in ghivece. Combina plante decorative prin frunze cu plante deja inflorite. Foloseste-te de diferenta de inaltime a acestora ca sa realizezi aranjamente pe orizontala sau pe verticala.

Hraneste-le adecvat
Intrucat au nevoie de hrana pentru o crestere intensiva, spre jumatatea lunii trebuie sa reiei fertilizarea plantelor. Foloseste un ingrasamant specific pentru fiecare tip de planta. Fa aceasta operatie in mod regulat, insa foloseste doze mai mici la inceput.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina