Calendarul plantelor tale

Calendarul plantelor tale

Calendarul nostru te va ajuta sa afli mai multe despre plante, despre cum si cand sa le ingrijesti, plus cateva trucuri utile.

Ianuarie
Lucrari de facut
Examineaza plantele pentru a depista din vreme parazitii si bolile.
Uda cactusii si plantele grase, la 12 zile, intr-o camera calda si la 3 saptamani intr-una rece.
Asaza ghivecele cu bulbii fortati la intuneric, aproape de ferestre, cand tulpinile florale incep sa se iveasca.

Kalanchoe
Este o planta suculenta si cu frunze carnoase, care poate creste pana la 40 cm inaltime. Face flori in forma de steluta de diferite culori: rosii, galbene, portocalii, roz si mov. Florile apar in anotimpurile reci si tin aproximativ 2 luni de zile, timp in care se succed mai multe randuri de boboci. Este o planta perena si se inmulteste prin butasi. Acestia trebuie sa aiba 5 – 7 centimetri si 2 perechi de frunze. Se pun direct in pamant dupa ce 1 zi sau 2 au fost lasati sa se deshidrateze. Kalanchoe nu suporta lumina directa, iar solul trebuie sa fie foarte bine drenat si aerisit. Udarea se face dimineata, iar pe timp de vara planta trebuie sa stea la umbra. Dupa inflorire se taie varfurile lastarilor, se tine planta la intuneric si se opreste udarea. Dupa aceasta perioada se scoate si se uda.

Februarie
Lucrari de facut
Indeparteaza praful de pe cactusi cu o pensula.
Roteste ghivecele plantelor verzi pentru a le asigura o luminozitate uniforma.
Spala frunzisul palmierilor, insistand pe spatele frunzelor pentru a indeparta paianjenii.
Este momentul sa cumperi primule si ciclame. Ele vor inflori mult daca noaptea in camera in care stau va fi rece.

Cyclamen
Din cauza tuberculilor din pamant planta trebuie udata cu mare grija. Se va uda in farfurioara, se asteapta 20 minute si apa neabsorbita se va scurge. Se vor aseza pe fundul ghiveciului cateva cioburi de lut pentru a fi un drenaj bun. Apa nu se toarna de sus pentru ca se aduna in cavitatea tuberculului, iar acesta va putrezi. In perioada de inflorire, toamna si iarna, ii trebuie multa lumina si temperaturi de 15 grade C. Ghivecele cu Cyclamen trebuie asezate la ferestre orientate catre nord care nu sunt insorite. Pentru a inflori in fiecare an, planta are nevoie de o perioada de repaus. Dupa inflorire, udatul se reduce treptat pana la uscarea frunzelor. Nu va ramane decat tuberculul, care nu se va mai uda deloc, iar ghiveciul se va tine la umbra pana prin iunie-iulie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina