Lichior de ouă delicios
Ai mai făcut până acum lichior de ouă? Este o băutură tradițională de Sărbători, ce se bea în principal în Canada și în Statele Unite ale Americii. Mie îmi place mult gustul și de aceea îl prepar și eu.
foto lichior de ou[ via Shutterstock
* 6-7 pahare * gata în 15 minute
INGREDIENTE
4 albușuri la temperatura camerei
4 linguri zahăr + încă o lingură zahăr
500 ml lapte (gras)
1 ceașcă frișcă lichidă
5 linguri de bourbon
1 linguriță de nucșoară
4 gălbenușuri
MOD DE PREPARARE
Pentru lichior cu ouă crude:
Mixează gălbenușurile până ce se deschid la culoare. Puțin câte puțin adaugă zahărul în ploaie la gălbenușuri și apoi bate cu telul până ce se dizolvă zahărul complet.
Adaugă laptele, frișca lichidă, bourbonul și nucșoara, amestecând ca să se combine toate ingredientele.
Mixează albușurile până se fac spumă moale, apoi adaugă o lingură de zahăr la ele și mixează până se fac spumă tare.
Adaugă albușurile la restul compoziției și dă la frigider pentru 2-3 ore, apoi poți servi.
Cum nu toată lumea poate înghiți ouă crude, mai există varianta de lichior de ouă, gătit. Iată cum se face:
Mixează gălbenușurile până se deschid la culoare, apoi adaugă zahărul în ploaie și bate până se dizolvă complet, apoi lasă deoparte.
Într-o tigaie de mărime medie, pe foc mare, combină laptele, frișca lichidă și nucșoara și adu compoziția la punctul de fierbere, amestecând ocazional. Ia de pe foc și lasă câteva minute la răcit, apoi adaugă peste ingrediente gălbenușurile cu grijă, puțin câte puțin și amestecând încontinuu. Dă iar pe foc mic și lasă să fiarbă 5-10 minute, apoi lasă la răcit. Adaugă bourbonul și dă la rece.
Separat bate albușurile spumă moale, iar după ce adaugi o lingură de zahăr, mixează până ce spuma se întărește. Amestecă în restul compoziției, dă la frigider 2 ore și servește.